Екслузивни интервју, Александар Синчук - 49. БЕМУС

После успешног наступа на затварању БЕМУС-а пре три године, са Симфонијским оркестром РТС-а пред распродатом двораном Коларчеве задужбине, руски пијаниста Александар Синчук одржаће реситал на истом месту, 16. октобра у 20 часова,  у оквиру 49. Београдских музичких свечаности.

„Било ми је велико задовољство да наступим на Бемусу, публика је била врло топла и потпуно усредсређена на музику, осетио сам дубоку повезаност са њом. Радујем се предстојећем концерту у Београду и надам се сличном искуству“, присећа се Синчук свог претходног гостовања и додаје: „Наступ са оркестром представља сарадњу са осталим музичарима на сцени, а када свираш  реситал, слушаш само себе и имаш више слободе да изразиш тренутне мисли и емоције. Са друге стране, оркестар даје 'боју' коју никада не можеш да оствариш када свираш сам.“

У протеклих неколико година, млади руски пијаниста, освајач прве награде на конкурсу Рахмањинов, био је врло активан на професионалном плану – наступио је и држао мајсторске курсеве на конзерваторијуму у Сан Хуану (Порторико), свирао је на фестивалима у Словачкој, Кини, Македонији (на фестивалу Охридско лето) и многим другим.

Пред наступ у Београду открио нам је да за њега сваки концерт представља ново искуство: земље, градови, концертни простори, публика - све то доприноси потпуно другачијем доживљају. О програму који ће извести пред београдском публиком, рекао је:

„Обично конципирам реситал тако да слушаоци могу да чују дела различитих стилова и епоха. Овом приликом свираћу ремек-дела европских генија Моцарта и Бетовена, а наравно, као пијаниста који представља руску клавирску школу, уврстио сам у програм и композиције два руска гиганта- Чајковског и Рахмањинова.“

Улазнице за концерт Александра Синчука су у продаји на благајни Коларчеве задужбине, по цени од 900 и 1200 динара.

Разговор са уметником водио Петар Алемпијевић

logo cir siv

ЦЕБЕФ припрема и реализује филмске, музичке и мултимедијалне амбијенталне фестивале са вишедеценијском традицијом

Оснивач

grad osnivac dole

Контакт

Светогорска бб
11000 Београд
Србија
Телефон: +381 11 4039182
Email : info@cebef.rs

Линкови

facebook siv  youtube siv  instagram siv

Copyright © 2024 All Rights Reserved. Designed By bojovicdejan