ćirilica latinica

Mајстори џеза одушевили публику Бемуса

На другој вечери 51. БЕМУС-а, у испуњеној Комбанк дворани наступили су чувени мајстори џез трубе Душко Гојковић и Стјепко Гут са Биг бендом РТС.
У првом делу програма Душко Гојковић је изводио композиције мејнстрим бибап-а, док је Стјепко Гут у другом изводио обраде старих српских мотива, теме које су преживеле векове, а за које уметник сматра да носе невероватну енергију. Спој Душка Гојковића, Стјепка Гута и Биг Бенда РТС-а на концертној сцени пружио је публици Бемуса прилику да осети импресивну импровизацију, оригиналност интерпретације и потврду успешне сарадње истакнутих уметника и еминентног ансамбла, која траје дуги низ година.

 

Сјепко Гут, аранжер, професор, диригент, једини је солиста на труби који је свирао у оркестру Каунт Бејзија и у оркестру Дјук Елингтона, два најзначајнија Биг Бенда двадестеог века, са уметницима који су стварали џез.
Душко Гојковић, џез трубач, аранжер и композитор, током богате каријере стекао је истинску препознатљивост на светској џез сцени, а каријеру је изградио најчувенијим џез уметницима свих епоха и нација, изграђујући себе и свој звук до светске препознатљивости на преко 30 албума.
Биг Банд оркестар РТС су деценијама предводили еминентни диригенти, композитори и аранжери. Током рада и стварања оркестар је добио изузетне награде и признања. Током година са оркестром су наступала највећа светска имена џез музике.

 

logo cir siv

ЦЕБЕФ припрема и реализује филмске, музичке и мултимедијалне амбијенталне фестивале са вишедеценијском традицијом

Оснивач

grad osnivac dole

Контакт

Адреса:
Илије Гарашанина 24
11000 Београд
Србија
Телефон: +381 11 3236530
Email : info@cebef.rs

© 2015 CEBEF. All Rights Reserved. Designed By bojovicdejan

Search