Концертом Најџела Кенедија отворен јубиларни 50. Бемус.

Славни британски виолиниста Најџел Кенеди са својим квартетом одушевио је синоћ београдску публику на отварању 50. јубиларног БЕМУС-а у Сава центру.
Концерту једног од најзначајнијих виолниста данашњице претходила је церемонија свечаног отварања јубиларног Бемуса.
Оперска дива Радмила Бакочевић добила је аплауз на отвореној сцени.
Она је рекла да је БЕМУС вредност коју треба сви да чувамо и пожелела је организаторима још одличних издања као што је ово 50. јубиларно.
Потом је на сцену Сава центра изашао Најџел Кенеди са панк фризуром, дресом Астон Виле и зеленим патикама и рекао да му је велико задовољство што је поново у Београду..
"Волим да дођем овде где људи са великом страшћу воле и разумеју музику", рекао је Кенеди.
Након тога започео је концерт извођењем Фуге и Сонате број 1 Јохана Себастијана Баха. Старт концерта био је једини додир музичара са класичном музиком синоћ. Кенеди је потом са члановима свог квартета такође обученим у дресове Астон Виле свирао своје композиције ослоњене на јеврејски фолклор и Гершвинова ремек дела. У скоро два и по сата музицирања стало је пуно џез аранжмана и виртуозног музицирања Кенедија и његовог бенда.
За сам крај концерта британски виолиниста извео је два стандарда са ових простора. Публика је у једном моменту запевала уз тактове песама Јовано Јованке и Ајде Јано.
У једном моменту на бини му је предат на поклон дрес фудбалског клуба Партизан са његовим именом. Славни виолиниста је јуче рекао да би када би живео у Србији навијао за Партизан.

logo cir siv

ЦЕБЕФ припрема и реализује филмске, музичке и мултимедијалне амбијенталне фестивале са вишедеценијском традицијом

Оснивач

grad osnivac dole

Контакт

Светогорска бб
11000 Београд
Србија
Телефон: +381 11 4039182
Email : info@cebef.rs

Copyright © 2023 All Rights Reserved. Designed By bojovicdejan