РЕФЛЕКСИЈЕ БЕМУСА - ПЈОТР АНДЕРШЕВСКИ, 10.11.2018.

У оквиру циклуса концерата „Рефлексије Бемуса“, 10. новембра у Коларчевој задужбини наступиће прослављени пољски пијаниста Пјотр Андершевски! Десет година након његовог последњег реситала у Београду, овај непревазиђени интерпретатор Баха представиће се нашој публици делима Баха (избор из збирке Добро темперовани клавир, књига бр. 2) и Бетовена (Дијабели варијације).
Пјотр Андершевски је један од најтраженијих пијаниста своје генерације, а у Београд долази директно из Париза где свира реситал у чувеном Театру Шанзелизе. Редовно наступа у концертним дворанама као што су: Бечки Концертхаус, Берлинска филхармонија, Вигмор хол, Карнеги хол, Консертхебау Аместрдам. Сарадња са оркестрима обухвата наступе са оркестрима Берлинске филхармоније и Берлинске државне капеле, Гевандхаус оркестром из Лајпцига, Синфонијом Варсовијом, Лондонским симфонијским оркестром и Филхармонија оркестром, као и НХК симфонијским оркестром.  Такође, посебан акценат у свом раду ставља на свирање са дириговањем, сарађујући са Шкотским камерним оркестром, Европским камерним оркестром и Камератом Салцбург.
Андершевски је ексклузивни уметник куће Warner Classics/Erato (претходно Virgin Classics) од 2000. године. Његов први снимак који је остварио за ову кућу биле су Бетовенове Дијабели варијације. Снимци Бахових Партита бр. 1, 3 и 6 заједно са делима за соло клавир Шимановског номиновани су за Греми награду, а снимак са делима Шимановског добио је Награду Грамофон. Препознатљив по снажним и оригиналним интерпретацијама, Андершевски је добитник награда Гилмор, Шимановски и Награде Краљевског филхармонијског друштва.  Уметник је био и тема неколико документараца Бруна Монсенжеона у којима се истражује веза Андершевског са одређеним музичким делима, као и однос према свом пореклу.
Улазнице су у продаји на благајни Коларца по цени од 900 и 1200 динара. Организатор концерта је Центар београдских фестивала.

logo cir siv

ЦЕБЕФ припрема и реализује филмске, музичке и мултимедијалне амбијенталне фестивале са вишедеценијском традицијом

Оснивач

grad osnivac dole

Контакт

Светогорска бб
11000 Београд
Србија
Телефон: +381 11 4039182
Email : info@cebef.rs

Copyright © 2022 All Rights Reserved. Designed By bojovicdejan