ЕДВИН КИМ (ВИОЛИНА), 12. ОКТОБАР, 50. БЕМУС

Овогодишња сарадња БЕМУС-а и Амбасаде Републике Кореје изузетно је значајна јер се дешава у склопу обележавања Дана корејске културе 2018, који трају од септембра до краја октобра ове године под слоганом “ Come Closer ” (Упознајмо се ближе). Ова крилатица изражава наду да ће српски народ нешто више научити о Јужној Кореји уживајући у различитим занимљивим догађајима на пољу музике, моде, гастрономије, језика...

Амбасада је припремила разноврсне културне догађаје, а у сарадњи са ЦЕБЕФ-ом, извршним продуцентом Бемуса, реализује и наступ угледног виолинисте Едвина Кима на нашем најзначајнијем фестивалу уметничке музике и то 12. октобра 2018. године у Задужбини Илије М. Коларца. У овој музичкој авантури, придружује му се наша позната пијанисткиња Наталија Младеновић. Улазнице су у продаји на благајни Коларца по изузетно популарној цени од свега 300 динара, како би се уживање у музицирању корејског виртуоза приближило што већем кругу љубитеља музике.

Виолиниста Едвин Е. С. Ким активно наступа широм света, посебно у Европи. Као солиста, наступао је са Симфонијским оркестром Била/Бјена (Швајцарска), Симфонијским оркестром Гетингена, Симфонијским оркестром Радио Прага, Прашким камерним оркестром, Филхармонијом Регенсбурга, Симфонијским оркестром Јужне Аризоне итд. Такође је одржао велики број реситала и концерата камерне музике у Немачкој, Аустрији, Пољској, Шпанији, Италији, Великој Британији и другим земљама. Његов најновији ЦД Sehnsucht са солистичким композицијама за виолину Ј. С. Баха, Исаја и Бартока, објављен је 2017. године за компанију Decca. Од 2012. ангажован је као професор виолине на Универзитету Хањанг у Сеулу.

logo cir siv

ЦЕБЕФ припрема и реализује филмске, музичке и мултимедијалне амбијенталне фестивале са вишедеценијском традицијом

Оснивач

grad osnivac dole

Контакт

Светогорска бб
11000 Београд
Србија
Телефон: +381 11 4039182
Email : info@cebef.rs

Copyright © 2022 All Rights Reserved. Designed By bojovicdejan