РАМОН ВАРГАС, ХОР И СИМФОНИЈСКИ ОРКЕСТАР РТС, 17. ОКТОБАР, 50. БЕМУС

vargas vНа овогодишњем јубиларном 50. БЕМУС-у наступиће једна од највећих оперских звезда данашњице – мексички тенор Рамон Варгас! У среду, 17. октобра у Коларчевој задужбини, он ће наступити са Хором и Симфонијским оркестром РТС-а, под управом Бојана Суђића, а на програму ће бити дела Леонарда Бернштајна (поводом 100 година од рођења великог америчког композитора и диригента) и популарне оперске арије.
Од свог дебија 1990-их Рамон Варгас се развио у једног од најзначајнијих тенора 21. века. Познат по свом изразитом лирском тенорском фаху, овај мексички певач осваја својим интерпретацијама белканто репертоара, као и италијанских, шпанских и мексичких „стандарда“.

Међународни деби Рамона Варгаса био је 1992. године када га је њујоршка Метрополитен опера позвала као замену за Лучана Паваротија. Данас са успехом наступа у свим водећим светским оперским кућама као што су: Ковент Гарден, Миланска Скала, Метрополитен опера, Краљевски театар у Мадриду, Бечка државна опера, Театро Колон у Буенос Аиресу, Опера Бастиља у Паризу, Опера Сан Франциска...
Последњи наступи обухватају водеће тенорске роле у операма „Јерусалим“ на Вердијевом фестивалу у Театро Ређо у Парми, „Дон Карлос“ у Бечкој државној опери и Циришкој опери, „Лучија од Ламермура“ у Хамбуршкој државној опери и опери у Мексико Ситију, „Симон Боканегра“ у Театру Шанзелизе, Опери Монте Карла, Бечкој државној опери, Великом театру Лисеу у Барселони, „Хофманове приче“ у Париској опери и „Дон Ђовани“ у Метрополитену.
Улазнице се могу купити на благајни Коларчеве задужбине по цени од 1400, 1800 и 2200 динара.

logo cir siv

ЦЕБЕФ припрема и реализује филмске, музичке и мултимедијалне амбијенталне фестивале са вишедеценијском традицијом

Оснивач

grad osnivac dole

Контакт

Светогорска бб
11000 Београд
Србија
Телефон: +381 11 4039182
Email : info@cebef.rs

Copyright © 2022 All Rights Reserved. Designed By bojovicdejan