БРОДСКИ КВАРТЕТ, 16. ОКТОБАР, 50. ЗЛАТНИ БЕМУС

Бродски квартет представиће се београдској публици 16. октобра од 20 часова у Коларчевој задужбини, као део 50. БЕМУС-а. Цене улазница су 900, 1200 и 1400 динара.
Овај камерни ансамбл са вишедеценијском традицијом, од 2007. године наступа у саставу: Данијел Роуленд, виолина, Ијан Белтон, виолина, Пол Кесиди, виола и Џеклин Томас, виолончело. Квартет носи име великог руског виолинисте и пасионираног камерног музичара Адолфа Бродског, коме је Чајковски посветио свој Виолински концерт.
Поред владања капиталним делима класичног репертоара – квартетима Хајдна, Бетовена, Шуберта, Бартока и Шостаковича – Бродски квартет остварује плодну сарадњу са поп и рок музичарима као што су Стинг, Пол Мекартни, Елвис Костело и Бјорк.
Обимна дискографија квартета недавно је обогаћена правим драгуљем – петоструким албумом комплетних гудачких квартета Дмитрија Шостаковича, снимљених уживо и објављених на етикети Chandos. Критичар водећег музичког магазина The Strad Џулијан Хејлок окарактерисао је ову колекцију као „најсјајнији дискографски подвиг Бродски квартета“. Бродски квартет је носилац највиших признања у Европи као што су дискографске награде Diapason D'Or и CHOC du Monde de la Musique, као и Награда Краљевског филхармонијског друштва из Лондона за изузетан допринос иновативном креирању програма.
Основан 1972. године, Бродски квартет је до данас наступио на више од 3.000 концерата на водећим светским концертним позорницама и објавио више од 60 дискографских издања. Урођена радозналост и велика жеља за истраживањем, водиле су ансамбл у различитим уметничким правцима и осигурале су им не само значајно место на међународној сцени камерне музике, већ и широк дијапазон музичког израза. Захваљујући својој енергији и свирачком умећу, освојили су бројне награде и признања широм света, а својим преданим педагошким радом преносе искуства младим генерацијама музичара. Током више од 45 година каријере, Бродски квартет је наступао на највећим фестивалима и у престижним концертним дворанама широм Аустралије, Азије, Северне и Јужне Америке, Јужне Африке и Европе. Снимци које редовно остварују за радио и телевизију емитују се у светским оквирима.

logo cir siv

ЦЕБЕФ припрема и реализује филмске, музичке и мултимедијалне амбијенталне фестивале са вишедеценијском традицијом

Оснивач

grad osnivac dole

Контакт

Светогорска бб
11000 Београд
Србија
Телефон: +381 11 4039182
Email : info@cebef.rs

Copyright © 2022 All Rights Reserved. Designed By bojovicdejan