ВАДИМ РУДЕНКО, 13. ОКТОБАР, 50. ЗЛАТНИ БЕМУС

Еминентни руски пијаниста Вадим Руденко, лауреат највећих светских музичких такмичења (укључујући једну сребрну и једну бронзану медаљу такмичења „Чајковски“), после више од петнаест година поново се представља нашој публици! Концерт ће се одржати у склопу 50. БЕМУС-а, 13. октобра 2018. у Коларчевој задужбини, са почетком у 20 часова. Након његовог последњег наступа у Србији, медији нису крили одушевљење овим уметником, „у чијем је 'виђењу' Рахмањинова свака нота одзвањала болом, осамом и чежњом. У Брамсу је био олујно-виртуозан, у Шуберту – пенушав, умиљат; савршен у свему чега се дотакао“.
Вадим Руденко је рођен у Краснодару, почео је да свира клавир са 4 године, а у седмој је приредио први концерт. Студирао је на Московском конзерваторијуму у класи Сергеја Доренског, где је и магистрирао. Током тог периода млади пијаниста је постао лауреат такмичења као што су: Краљица Елизабета (Белгија), Палома О’Ши (Шпанија) и Вијоти (Италија). На Такмичењу Чајковски добитник је треће награде (1994), а затим и друге награде (1998).
Од тада Руденко интензивно наступа широм Русије и у иностранству са најпознатијим оркестрима као што су: Филхармонија Санкт Петербурга, Руски национални оркестар, Московска филхармонија, Консертхебау оркестар, Ротердамска филхармонија, Симфонијски оркестар Баварског радија, Оркестар Бетовенхале из Бона, Оркестар Моцартеума из Салцбурга, Белгијски национални оркестар, Оркестар RAI Торино, Оркестар Националне опере из Лиона, Прашка филхармонија, Токијски симфонијски оркестар и многи други. Наступао је под управом Владимира Федосејева, Јевгенија Светланова, Јурија Темирканова, Саулуса Сондетскиса, Василија Синајског, Марека Јановског, Веронике Дударове, Филипа Ентрмона...
Као пијаниста светског гласа, Руденко наступа широм Европе, САД, Канаде, Јужне Америке и Азије, у концертним салама као што су: Тонхале (Цирих), Сантори Хол (Токио), Национални аудиторијум (Мадрид), Консертхебау (Амстердам), Рудолфинум (Праг), Моцартеум (Салцбург), Сала Сао Паоло, Сала Гаво (Париз) и друге. Снимио је бројна ЦД издања, солистичка, као и са ансамблима и оркестрима. Од 2016. године предаје у Централној музичкој школи при Московском конзерваторијуму.

logo cir siv

ЦЕБЕФ припрема и реализује филмске, музичке и мултимедијалне амбијенталне фестивале са вишедеценијском традицијом

Оснивач

grad osnivac dole

Контакт

Светогорска бб
11000 Београд
Србија
Телефон: +381 11 4039182
Email : info@cebef.rs

Copyright © 2022 All Rights Reserved. Designed By bojovicdejan