Свечано затворен 49. БЕМУС

На затварању 49. БЕМУС-а, 20. октобра у Коларчевој задужбини, наступио je Симфонијски оркестар РТС и диригент Бојан Суђић, а као солиста у Паганинијевом Концерту за виолину и оркестар бр. 2, представиo се руски виолиниста Јуриј Ревич, млада звезда класичне музике. Поред композиција Паганинија и Прокофјева, на том концерту премијерно је изведено и ново дело, поруџбина БЕМУС-а, „Математички сан“ младог композитора Дамјана Јовичина, које је топло примљено од стране публике.

Виолиниста Јури Ревич је већ многострани уметник изузетне зрелости. Добитник је ЕХО класик награде 2016. године за Откриће године, International Classical Music Awards га је прогласио за најбољег младог уметника 2015. године, а исту титулу доделио му је Бетовенов центар из Беча.
Дебитовао је у Карнеги Холу 2009. и у миланској Скали 2013, а његови следећи наступи обухватали су концерте у дворанама као што су: Берлинска филхармонија и Концертхаус (Берлин), Музикферајн и Концертхаус у Бечу, циришки Тонхале, Гевандхаус у Лајпцигу и Сала Чајковски у Москви између осталих, док су његови снимци обајвљени за куће Sony Classical и Odradek, као и ARS records за који је награђен ЕХО класик наградом.

Као уметник широких интересовања, Ревич је искрени интерпретатор барокних дела, наступа са чембалисткињом Олгом Филиповом, а као камерни музичар сарађује са истакнутим уметницима као што је Данил Трифонов. Током студија на Бечком конзерваторијуму Ревич је основао квартет Quatuor du Soleil чија извођења обухватају музику од времена барока до савремених дела.

logo cir siv

ЦЕБЕФ припрема и реализује филмске, музичке и мултимедијалне амбијенталне фестивале са вишедеценијском традицијом

Оснивач

grad osnivac dole

Контакт

Светогорска бб
11000 Београд
Србија
Телефон: +381 11 4039182
Email : info@cebef.rs

Copyright © 2022 All Rights Reserved. Designed By bojovicdejan