Дејан Млађеновић (виола), 13. октобар, 49. БЕМУС

У петак, 13. октобра, у Свечаној сали Скупштине града од 20 часова, публика БЕМУС-а биће у прилици да чује концертно извођење дела за соло виолину Јохана Себастијана Баха на виоли, што је веома редак подвиг и у интернационалним оквирима. Овај захтеван уметнички подухват извешће наш признати виолиста Дејан Млађеновић.
Током последњих десет година, Млађеновић је одржао више од 150 концерата као солиста, наступајући са многим значајним камерним ансамблима, симфонијским оркестрима и познатим пијанистима у престижним концертним дворанама као што су Salle Gaveau у Паризу, Wigmore Hall у Лондону, Hollywell Music Room и Јacqueline du Pré Music Building у Оксфорду, Сала Чајковски у Москви итд. Између осталог, у више наврата је са познатим диригентима изводио неке од најзначајнијих
концерата за виолу насталих током 20. и 21. века као што су концерти Алфреда Шниткеа, Гије Канчелија, Кшиштофа Пендерецког али и наших композитора - Иване Стефановић, Ивана Јевтића и Властимира Трајковића.
Поред активне каријере концертног солисте, Дејан Млађеновић је редовни професор виоле на Факултету музичке уметности у Београду, у чијој класи је дипломирало, магистрирало и своје докторске уметничке пројекте одбранило више од четрдесет студената.

Улаз на концерт је слободан.

logo cir siv

ЦЕБЕФ припрема и реализује филмске, музичке и мултимедијалне амбијенталне фестивале са вишедеценијском традицијом

Оснивач

grad osnivac dole

Контакт

Светогорска бб
11000 Београд
Србија
Телефон: +381 11 4039182
Email : info@cebef.rs

Copyright © 2022 All Rights Reserved. Designed By bojovicdejan