49. БЕМУС – Реч уметничког директора

БЕМУС је успео да дочека 49. рођендан.

Имајући у виду сву сложеност околности у којима постоји и на одређен начин се обнавља уметничка музика, чини нам се да је садашњи концепт БЕМУС-а резултат доброг промишљања и пословања и да је он по свему уредна и коректна уметничка пројекција одговорних.  

Ослушкујући више него разуђену понуду уметничке музике која се током једне музичке године одиграва на београдским сценама, определили смо се за оне садржаје који припадају простору конвенционалне тонске уметности.

Да би простор конвенционалног животно пулсирао, да би био референтан не само садржајем већ и интерпретацијом, чинили смо и чинимо значајне кораке како би угостили врхунске уметнике из света, који би у садејству са нашим угледницима сцене, подарили отменој београдској публици поуздано музичко задовољство.

На широком географском простору расутом  од Гибралтара до Балтика, од сефардско-хиспанистичког  до североисточног словенског надахнућа, преко раскошног итало-медитеранског виртоузитета, који је на различите начине разигравао барок и класицизам али и све потоње епохе до данас, 49. БЕМУС је угостио и најновије плодове домаћег уметничког стваралаштв и извођаштва, као и пој наше народне музичке баштине.

Потрудили смо се да спојимо младост и искуство, да линеарно али и вертикално разудимо нашу понуду и да 49. БЕМУС буде једна лепа, блага чињеница, дата на корист нашој уметничкој музици, нашој култури и нашој духовности.

Светислав Божић,
Уметнички директор БЕМУС-а

logo cir siv

ЦЕБЕФ припрема и реализује филмске, музичке и мултимедијалне амбијенталне фестивале са вишедеценијском традицијом

Оснивач

grad osnivac dole

Контакт

Светогорска бб
11000 Београд
Србија
Телефон: +381 11 4039182
Email : info@cebef.rs

Copyright © 2022 All Rights Reserved. Designed By bojovicdejan