Хор Глинка отвара 49. БЕМУС

Концертом духовне и световне музике, Државни академски хор Глинка из Санкт Петербурга и диригент Владислав Чернушенко, отвориће 49. Београдске музичке свечаности – БЕМУС, 11. октобра у Задужбини Илије М. Коларца, са почетком у 20 часова.
Хор Глинка је један од најдуговечнијих светских ансамбала, чија се историја протеже више од 500 година уназад. Током векова, хор је с поносом представљао руску вокалну уметност и ван граница домовине, пратећи руске цареве на њиховим путовањима по Европи, а такође је учествовао у царским свечаностима поводом оснивања Санкт Петербурга 1703. године.
У новијој историји са хором су сарађивали неки од најпознатијих руских уметника – Дмитриј Бортњански, Михаил Иванович Глинка, Николај Римски-Корсаков и други. У време СССР-а хор је остаје на водећем месту у културном животу заједнице.
Владислав Чернушенко, Народни уметник Русије, непрекидно води хор Глинка од 1974. године. Хор Глинка и маестро Чернушенко деценијама одушевљавају публику својим пажљивим и емотивним интерпретацијама руске музичке баштине. Поред познатих ремек-дела хорске музике, на њиховом репертоару су често и композиције отргнуте од заборава.
Улазнице за концерт Хора Глинка су у продаји на благајни Коларчеве задужбине, по цени од 1000, 1300 и 1500 динара.

logo cir siv

ЦЕБЕФ припрема и реализује филмске, музичке и мултимедијалне амбијенталне фестивале са вишедеценијском традицијом

Оснивач

grad osnivac dole

Контакт

Светогорска бб
11000 Београд
Србија
Телефон: +381 11 4039182
Email : info@cebef.rs

Copyright © 2022 All Rights Reserved. Designed By bojovicdejan