Анђела Георгију и Чарлс Кастроново са оркестром РТС на отварању БЕМУС-а

„Расплакао сам се. Морао сам да изађем. Та девојка је чудесна. Својим гласом може све да уради”.

 

Отварање овогодишњег БЕМУС-а 6. октобра биће обележено наступом врхунских солиста, сопрана Анђеле Георгију и тенора Чарлса Кастронова са Симфонијским оркестром РТС-а, који ће предводити Бојан Суђић.

 

Анђела Георгију дебитовала је на међународној сцени 1992. године, у Краљевској опери Ковент гарден (Боеми). Исте године дебитовала је у Метрополитен опери у Њујорку и Бечкој државној опери. На сцени Ковент гардена певала је први пут своју чувену Травијату 1994. године, када је Би-Би-Си „испразнио” своју програмску шему како би могао да преноси оперу. На једној проби диригент сер Ђерђ Шолти изјавио је: Извођење је снимљено и објављено под етикетом Дека. Критичари су једногласно закључили: „Звезда је рођена.”

 

Од тог тренутка Анђела Георгију непрекидно наступа у водећим оперским кућама и концертним дворанама широм света, у центрима као што су Њујорк, Лондон, Париз, Салцбург, Берлин, Токио, Рим, Сеул, Венеција, Атина, Монте Карло, Чикаго, Филаделфија, Лос Анђелес, Беч, Мадрид, Барселона, Москва и многи други, потврђујући свој статус једне од највољенијих оперских свезда.

 

Анђела Георгију је добитница бројних признања, између осталог „Црвене медаље Града Париза” и титуле „Витез реда уметности и књижевности” у Француској и у својој родној Румунији. Добитница је престижне Награде Пучини (Premio Puccini) за 2018. годину, коју сваке године додељује „Fondazzione Festival Pucciniano”.

 

Чарлс Кастроново ужива репутацију једног од најбољих лирских тенора своје генерације, такође редовно наступа на сценама највећих оперских кућа, као што су Краљевска опера Ковент гарден, Бечка државна опера, Берлинска државна опера, Париска опера, Баварска државна опера у Минхену, Краљевска опера Ла Моне у Бриселу и многе друге, као и фестивали у Салцбургу и Екс-ан-Провансу.

 

Рођен у Њујорку и одрастао у Калифорнији, започео је каријеру као члан Опере Лос Анђелеса. На позив Метрополитен опере, придружује се њиховом програму за развој младих уметника (Lindemann Young Аrtist Development Program) и у јесен 1999. дебитује на сцени Метрополитена као Бепе у премијерном извођењу опере „Пајаци“.

 

Његов репертоар креће се у распону од великих улога у операма „Дон Ђовани, „Тако чине све и „Чаробна фрула, до Едгарда у „Лучији од Ламермура”, Неморина у „Љубавном напитку” и Алфреда у „Травијати”. Последњих година Кастроново је постигао велики успех као интерпретатор главних улога у операма „Фауст”, „Ромео и Јулија” (Ромео), „Риголето” (Војвода од Мантове), „Боеми” (Родолфо) и „Живот развратника” (Том Рејквел). Тумачио је насловну улогу на светској премијери опере „Ил Постино” Данијела Катана у Лос Анђелесу уз Пласида Доминга, а исту улогу је репризирао у Паризу и Сантјагу.

 

На програму концерта наћи ће се најлепше увертире за оркестар Бизеа, Вердија, Римског- Корсакова, Шостаковича и других.

logo cir siv

ЦЕБЕФ припрема и реализује филмске, музичке и мултимедијалне амбијенталне фестивале са вишедеценијском традицијом

Оснивач

grad osnivac dole

Контакт

Светогорска бб
11000 Београд
Србија
Телефон: +381 11 4039182
Email : info@cebef.rs

Линкови

facebook siv  youtube siv  instagram siv

Copyright © 2024 All Rights Reserved. Designed By bojovicdejan