Чудесни Ниу Ниу

Млади кинески пијаниста Ниу Ниу одржао је концерт на Бемусу синоћ ,15. октобра и чини се, испунио очекивања публике у пуној Сали Коларчеве задужбине.

На репертоару концерта се поред уметникових омиљених композиција Менделсона, Шопена, Листа и Шуберта, нашла Бетовенова Месечева соната, као централно дело програма у знак обележавања 250 годишњице рођења чувеног композитора.

Ниу Ниу је изјавио пре наступа на Бемусу да му је жеља да се његова страст и љубав преко ових композиција пренесе читавој београдској публици, а судећи према начину на који је публика реаговала на његово виртуозно и посвећено музицирање, у томе је успео.

 

Ниу Ниу (право име Жанг Шенглианг) већ у шестој години је одржао први концерт, а осмој години уписује се на Конзерваторијум за музику у Шангају као најмлађи ученик у историји ове школе.

До своје једанаесте године, овај вундеркинд је постао је најмлађи пијаниста који је одржао реситале у дворанама Сантори хол у Токију и Национални центар за извођачке уметности у Пекингу.Од своје десете године учио је у класи Хунг-Куан Чена, најпре на Конзерваторијуму у Шангају а потом и на Музичком конзерваторијуму Нове Енглеске у Бостону, где се преселио са породицом. На Џулијард је примљен 2014. године са пуном стипендијом, где је и дипломирао.

Наступао је пред светским звездама, председницима држава у најзначајнијим дворанама, а уговоре је потписао за велике дискографске куће.

Ниу Ниу је други пут наступио у Београду, у коме се, како је рекао, осећа релаксирано, фасциниран је нашом културом, а који памти по пажљивој публици која га награђује ентузијастичним аплаузом.

 

logo cir siv

ЦЕБЕФ припрема и реализује филмске, музичке и мултимедијалне амбијенталне фестивале са вишедеценијском традицијом

Оснивач

grad osnivac dole

Контакт

Светогорска бб
11000 Београд
Србија
Телефон: +381 11 4039182
Email : info@cebef.rs

Линкови

facebook siv  youtube siv  instagram siv

Copyright © 2024 All Rights Reserved. Designed By bojovicdejan