ЕДВИН Е. С. КИМ и НАТАЛИЈА МЛАДЕНОВИЋ

Петак, 12.10.2018, Коларчева задужбина у 20.00
ЕДВИН Е. С. КИМ, виолина
НАТАЛИЈА МЛАДЕНОВИЋ, клавир
Програм: Јаначек, Шуман, Бетовен – Сонате
У сарадњи са Амбасадом Републике Кореје
Цена 300

 

Програм:

Леош Јаначек: Соната за клавир и виолину

Роберт Шуман: Соната бр. 2, оп. 121, де мол

Лудвиг ван Бетовен: Соната бр. 5, оп. 24, Еф дур, „Пролећна“

Камиј Сен Санс: Интродукција и Рондо капричозо

 

Виолиниста Едвин Е. С. Ким активно наступа широм света, посебно у Европи. Као солиста, наступао је са Симфонијским оркестром Гетингена (Немачка), Симфонијским оркестром Радио Прага, Прашким камерним оркестром, Филхармонијом Регенсбурга, Симфонијским оркестром Јужне Аризоне итд. Такође је одржао велики број реситала и концерата камерне музике у Немачкој, Аустрији, Пољској, Шпанији, Италији, Великој Британији...
Поред наступа у Европи и на америчком континенту, редовно концертира у Азији, нарочито у Јужној Кореји као солиста са КБС Симфонијским оркестром, Корејским камерним оркестром, Филхармонијом Пусана, Симфонијским оркестром Улсана, Државним филхармонијским оркестром Чунгнама, Симфонијским оркестром Дегуа и многим другим. Његов наступ са Симфонијским оркестром Гвангџуа на Корејском оркестарском фестивалу 2014. године, наишао је на овације публике и емитован је уживо на каналима ARTE TV и KBS Classic FM, а и даље се редовно репризира. Исте године, освојио је срца публике у чешкој престоници својим наступом са Симфонијским оркестром Радио Прага, за који је добио изузетно похвалне критике: „Показао је осећајност коју је немогуће исказати људским језиком!“, „Као што смо и очекивали, он је способан да стоји раме уз раме са најбољим европским музичарима“. Сваког августа почев од 2012. године, Едвин Е. С. Ким је домаћин фестивала класичне музике у Леху (Аустрија) који посећују припадници европских краљевских породица и друге важне званице. Концерте са фестивала преноси Национална аустријска радио и ТВ станица ORF. Од 2012. године, сваке године се објављују албуми са снимцима уживо концерата одржаних на фестивалу у Леху.
Ким се рано издвојио као изузетан музички таленат у Европи, као освајач највиших награда на Међународном такмичењу камерне музике „Салијери – Зинети”, Међународном музичком такмичењу „Марија Каналс”, Међународном такмичењу виолиниста „Тибор Варга”… Први ЦД објавио је на етикети Azzura Music, под покровитељством Града Вероне 2008. године, а следећи 2010. за Telos Music Records у Немачкој, поводом 200. годишњице рођења Роберта Шумана. Његов најновији ЦД “Sehnsucht” са солистичким композицијама за виолину Ј. С. Баха, Исаја и Бартока, објављен је 2017. године за чувену издавачку кућу Decca.
Едвин Е. С. Ким је део уметничке мреже World Culture Networks – WCN. Рођен је у Сеулу у Јужној Кореји и дипломирао је са највишим оценама на Средњој уметничкој школи у Сеулу, Националном универзитету за музику у Бечу и Националном универзитету за музику у Хановеру.
Од 2012. ангажован је као професор виолине на Универзитету Хањанг у Сеулу.

logo cir siv

ЦЕБЕФ припрема и реализује филмске, музичке и мултимедијалне амбијенталне фестивале са вишедеценијском традицијом

Оснивач

grad osnivac dole

Контакт

Адреса:
Илије Гарашанина 24
11000 Београд
Србија
Телефон: +381 11 3236530
Email : info@cebef.rs

.

© 2015 CEBEF. All Rights Reserved. Designed By bojovicdejan

Search