48. БЕМУС, Војвођански СО, 28. октобар

Војвођански симфонијски оркестар ће приредити вече композиција руских великана, Сергеја Рахмањинова и Дмитрија Шостаковича, у петак, 28. 10. 2016. на Коларцу, у склопу 48. БЕМУС-а, а у организацији Центра београдских фестивала / ЦЕБЕФ-а.
Као солиста у Шостаковичевом Концерту бр. 1 за виолончело и оркестар, једном од технички најзахтевнијих дела компонованих за овај инструмент, представиће се наш познати виолончелиста Драган Ђорђевић “Сузуки”, професор Факултета музичке уметности у Београду. Дмитриј Шостакович је компоновао концерт за свог пријатеља, славног виолончелисту Мстислава Ростроповича, који га је премијерно извео 1959. године. Легенда каже да је популарни “Слава” научио дело за само четири дана!
На програму концерта се налази и Симфонија бр. 2 Сергеја Рахмањинова. Овај драгуљ међу симфонијама, дело које плени лепотом хармонија и дубоком емотивношћу, спада – уз клавирске концерте – међу најпознатија остварења овог композитора.
Емил Табаков, признати бугарски диригент и некадашњи шеф-диригент Београдске флихармоније, водиће овом приликом Војвођански симфонијски оркестар, ансамбл који се истакао квалитетним извођењима широког жанровског репертоара у распону од “класика” до савремене музике.

Улазнице су у продаји на благајни Коларца по јединственој цени од 600 динара

Више из ове категорије Отварање 48. БЕМУС-а, 19. октобар »
© 2015 CEBEF. All Rights Reserved. Designed By bojovicdejan

Search