7. новембар, Коларчева задужбина у 20.00
СОЈАНГ ЈУН, виолина
МАРИО ХЕРИНГ, клавир
Лудвиг ван Бетовен – Виолинска соната бр. 8 у Ге-дуру, оп. 30 бр. 3
Лудвиг ван Бетовен – Виолинска соната бр. 9 у А-дуру, оп. 47 „Кројцерова“
Бела Барток – Румунске народне игре
Улазнице: 1000 дин.

 

Виолинисткиња Сојанг Јун је освајајући најзначајније награде на такмичењима Мењухин (Прва награда), Хенрик Вијењавски (Прва награда) и Такмичењу у Индијанаполису (сребрна медаља), задобила наклоност колега и камерних музичара највишег калибра.

Сојунг је све више тражена на међународној сцени, наступајући као солиста са бројним водећим оркестрима данашњице, укључујући Чешки национални симфонијски оркестар, Прашку филхармонију, Немачкукамерну филхармонију из Бремена, Филхармонију Лабе из Хамбурга, Руски национални оркестар, Краљевски филхармонијски оркестар, Камерни оркестар Женеве, Белгијски национални оркестар, Симфонијски оркестар Пољског националног радија, симфонијске оркестре Берна, Трондхајма и Билбаа. Сарађивала је са уметницима као што су Кшиштоф Пендерецки, Ајвор Болтон, Кшиштоф Урбански, Мухаи Танг, Максим Венгеров, Еиђи Оуе и Михал Несторовиц.

Сојунг редовно сарађује са Корејским камерним оркестром, са којима је снимила Пјацолина Годишња доба и Менделсонов Концерт за виолину и клавир после чега је уследила турнеја па Азији, Европи и Северној Америци. Са Вајтом Хертенштајном и Бенџамином Грегор-Смитом, основала је гудачки трио Орион 2012. године, освајајући Прву награду публике на Такмичењу камерне музике у Цириху и потом наступајући у лондонском Вигмор холу, циришкој дворани Тонхале у Штутгарту, Единбургу, Белфасту и Манчестеру.

Живећи између Барселоне и Сеула, Сојанг је студирала на Националном универзитету уметности Јужне Кореје, Келнском универзитету за музику и плес код Захара Брона и на Универзитету уметности у Цириху. Уметница свира виолину Гвадањини (екс-Бикебург), грађену у Торину 1773.

 

Марио Херинг је рођен у Хановеру (1989) у јапанско-немачкој музичкој породици. Још пре краја средње школе постао је студент Фабија Бидинија на Универзитету уметности у Берлину и Карла-Хајнца Кемерлинга на Високој школи за музику, театар и медије у Хановеру. Основне студије је завршио у класи истог професора и Ларса Вогта. Диплому мастера добио је са највишим оценама.

Музичке стимулансе добијао је и на мајсторским курсевима код Баула Бадуре-Шкоде, Паскала Девојона, Анатола Угорског, Валтера Бланкенхајма и Андраша Шифа. Добитник је стипендија на Међународној музичкој академији у Лихтенштајну и других фондација.

На Међународном пијанистичком такмичењу у Лидсу 2018. године освојио је Другу награду и Награду Јалта Мењухин за најбољи камерни наступ. После његовог дебија са Берлинским симфонијским оркестром у Берлинској филхармонији 2003. године, уследило је још неколико наступа са оркестрима у Констанци, Токију и Берлину.

Херинг редовно одржава концерте у Концертхаусу у Берлину, Хамбургу, Вигмор холу у Лондону и Сантори холу у Токију. Био је гост фестивала у Брауншвајгу, Швецингеру, Шлезвиг-Холштајну, Луцерну и другим. Његова концертна активност обухвата наступе у Јапану, Кини, великом броју европских држава, Јужној Кореји и САД.

Поред солистичких наступа и ангажмана са оркестрима, Херинг је посвећени камерни музичар. Своју активност дели са виолинисткињом Ное Инуи са којом је објавио и ЦД “Идентитy”. На његовом новом албуму “les Préludes sont des Images”…налазе се дела Дебисија.

 

Погледајте фотографије са концерта на 52. Бемусу.

52 Бемус - ко је ко

 52. БЕМУС 2020.
Оснивач Град Београд
Секретаријат за културу

 

Одбор фестивала
Милан Лазовић, председник
Јован Колунџија, члан
Братислав Петковић, члан
Јелена Јанковић-Бегуш, члан
Милица Кадић, члан

 

Уметнички директор
Бојан Суђић

 

Извршна продукција
ЦЕБЕФ
Центар београдских фестивала

 

В.д. директора
Дамир Хандановић

 

Секретар установе
Ана Бутрић

 

Продуцент
Јелена Јанковић-Бегуш

 

Уреднице програма
Јелена Јанковић-Бегуш, Милица Кадић

 

Организатори
Петар Алемпијевић, Дарија Андрић, Александра Бакић, Војислав Милин

 

Комуникација са медијима
Јелена Васић

 

Маркетинг
Вања Вуксановић

 

Протокол

Јелена Лунић

 

Рачуноводство
Нела Кузмановић, Марина Василић, Катарина Радовановић, Данијела Ранђеловић

 

Правна подршка
Небојша Игњатовић

 

Секретар
Маријана Станковић

 

Визуелно решење и дизајн
Симона Дашић Раца

 

Веб дизајн
Дејан Бојовић

 

logo cir siv

ЦЕБЕФ припрема и реализује филмске, музичке и мултимедијалне амбијенталне фестивале са вишедеценијском традицијом

Оснивач

grad osnivac dole

Контакт

Светогорска бб
11000 Београд
Србија
Телефон: +381 11 4039182
Email : info@cebef.rs

Линкови

facebook siv  youtube siv  instagram siv

Copyright © 2023 All Rights Reserved. Designed By bojovicdejan