ćirilica latinica
КАМЕРНИ ОРКЕСТАР СЛОВЕНАЧКЕ ФИЛХАРМОНИЈЕ Натали Клајн

Субота, 12. октобар, Коларчева задужбина у 20.00
КАМЕРНИ ОРКЕСТАР СЛОВЕНАЧКЕ ФИЛХАРМОНИЈЕ
Солиста: НАТАЛИ КЛАЈН, виолончело
Цене улазница: 600, 800, 1000

 

 

Урош Крек: Сонатина за гудаче
Јозеф Хајдн: Концерт за виолончело бр. 1 у Це дуру
Петар Иљич Чајковски: Серенада за гудаче

 

Британска челисткиња Натали Клајн, коју је Тhe Times окарактерисао као „очаравајућу“ и „врло емотивну“ изградила је изузетну каријеру редовно наступајући у најзначајнијим дворанама и са светским оркестрима.
Снима за кућу Hyperion, а њен последњи солистички компакт диск добио је уважену награду Diapason d'Or. У овој сезони има турнеје по Аустралији, САД и Ирској. Наступа у Вигмор холу, као и на реситалима широм Велике Британије.
Током прошле године наступила је у циклусу концерата Сиднејске опере, са Салцбуршким камерним солистима у Бразилу, оркестром Колегијум музикум Базел, Брандeнбуршким оркестром из Франкфурта и Филхармонија оркестром. Била је и члан жирија Би-Би-Си-јевог такмичења Млади музичар године и наступила је на специјалном издању Би-Би-Си Промса у част 40. годишњице тог такмичења. Недавни наступи укључују и концерт у челистичком абонману лондонског Кингс Плејса, у Вроцлаву и Ставангеру. Такође, представила се и са симфонијским оркестрима Монтреала, Бирмингема, Новог Зеланда, Санкт Петербурга, Националним оркестром Лиона и Филхармонијским оркестром Буенос Аиреса.
Наступала је са диригентима као што су Сер Марк Елдер, Сер Роџер Норингтон, Генадиј Рождественски, Леонард Слаткин и Хајнрих Шиф. Као посвећени реситалиста и камерни музичар, недавно је извела комплетне Бахове Чело свите у Лондону, Саутемптону и Оксфорду, а уредила је и циклус од четири концерта за Би-Би-Си Радио 3.
Редовно сарађује са уметницима као што су Серхио Тјемпо, Ховард Гимсе, Ентони Марвуд и Леиф Ове Андснес. Радила је и са Мартом Аргерич, Ијаном Бостриџом, Сајмоном Кинлисајдом, Имоџен Купер, Ларсом Вогтом, Изабел Фауст, а поносни је уметнички директор сопственог фестивала камерне музике у Пурбеку.
Од 2015. године је резиденцијални уметник и директор извођачког програма на Универзитету у Оксфорду са четворогодишњим мандатом за креирање програма, развој нових уметничких програма и увођење нових начина предавања.
Натали Клајн је рођена у Великој Британији, а у жижу интересовања је доспела у 16. години освојивши Би-Би-Си-јеву титулу Млади уметник године и победом на Евровизијском такмичењу младих уметника у Варшавију. Као студент Краљевског колеџа за музику била је стипендиста краљевске породице. Студије је завршила у Бечу код Хајнриха Шифа. Натали Клајн је професор на Краљевском колеџу за музику у Лондону и на Музичкој академији у Ростоку. Свира на „Симпсон“ Гвадањини виолончелу из 1777. године.

 

Камерни оркестар Словеначке филхармоније је основан 1993. године уз подршку Министарства културе Републике Словеније са циљем наступања на мањим сценама Словеније. Током осамнаест година постојања оркестар је наступио на скоро 400 концерата у Словенији и иностранству. Наступали су на Љубљанском фестивалу, Мариборском фестивалу, Фестивалу Музика Данубијана, Дани словеначке музике и у Љубљани у оквиру Дана светске музике. Концерте у Дубровнику, Задру, Загребу, Самобору, Опатији, Новом Саду, Клагенфурту, Охриду, Подгорици, Горицији, Трсту и Мадриду са ентузијазмом су примили и публика и критика.
Оркестар је сарађивао са бројним словеначким музичарима светског реномеа као што су пијанисткиња Дубравка Томшич Среботњак, флаутисткиња Ирена Графенауер, контра-алт Мирјам Калин и иностраним уметницима међу којима су челисти Александар Рудин, Миша Мајски и Енрико Диндо, контратенор Маркус Форстер, виолинисткиње Сара Чанг, Прија Мичел и Алиса Маргулис, пијанисткиња Полина Лешченко, хорниста Штефан Дор, флаутиста Масимо Мерчели и акордеониста Ришар Галијано. Од 2009. је резиденцијални орекестар и продуцент Мариборског фестивала под уметничким вођством Ричарда Тоњетија. Наступали су са музичарима као што су флаутиста Еманијел Паји, пијанисти Борис Березовски и Мелвин Тан, виолинисти Арвид Енгегард, Атле Спонберг, Сату Венске, Ентони Марвуд, сопран Сабина Цвилак, фаготисткиња Џејн Говер, хорнисткиња Мари Луизе Нојнекер, гитариста Влатко Стефановски, кавалиста Теодосије Спасов, виолиста Кристофер Мур, итд.
Оркестар, који наступа без диригента, снимио је бројне концерте уживо, остварио аудио и видео снимке, као и неколико ЦД издања. Добитник је највишег државног признања Прешернове награде, Жупанчич награде Града Љубљане, Бететеове награде итд.

 

slovesnkigodalniorkestar

Камерни оркестар Словеначке филхармоније

 

51 logo program

51 Бемус - ко је ко

 51. БЕМУС 2019.
Оснивач Град Београд
Секретаријат за културу

 

Одбор фестивала
Милан Лазовић, председник
Јован Колунџија, члан
Братислав Петковић, члан
Јелена Јанковић-Бегуш, члан
Милица Кадић, члан

 

Уметнички директор
Бојан Суђић

 

Извршна продукција
ЦЕБЕФ
Центар београдских фестивала

 

В.д. директора
Дамир Хандановић

 

Секретар установе
Ана Бутрић

 

Продуценти
Јелена Јанковић-Бегуш, Мирјана Панић

 

Уреднице програма
Јелена Јанковић-Бегуш, Милица Кадић

 

Главни организатор
Петар Алемпијевић

 

Организација и продукција
Дарија Јевтић

 

Организатори
Маја Левер, Александра Бакић, Војислав Милин, Катарина Радовановић

 

Комуникација са медијима
Јелена Васић и Вук Пајковић

 

Маркетинг
Вања Вуксановић

 

Рачуноводство
Нела Кузмановић, Марина Василић, Слађана Шошкић, Данијела Ранђеловић

 

Правна подршка
Небојша Игњатовић

 

Секретар
Маријана Станковић

 

Визуелно решење и дизајн
Симона Дашић Раца

 

Веб дизајн
Дејан Бојовић

 

logo cir siv

ЦЕБЕФ припрема и реализује филмске, музичке и мултимедијалне амбијенталне фестивале са вишедеценијском традицијом

Оснивач

grad osnivac dole

Контакт

Адреса:
Илије Гарашанина 24
11000 Београд
Србија
Телефон: +381 11 3236530
Email : info@cebef.rs

© 2015 CEBEF. All Rights Reserved. Designed By bojovicdejan

Search