ćirilica latinica

Понедељак, 16. октобар
Коларчева задужбина у 20.00
АЛЕКСАНДАР СИНЧУК, клавир
Волфганг Амадеус Моцарт – Соната Еф-дур, К. 332;
Лудвиг ван Бетовен – Соната оп. 13, це-мол, „Патетична“;
Петар Иљич Чајковски – Думка оп. 59;
Сергеј Рахмањинов – Етиде-слике оп. 39
Цене: 900, 1200 динара

 

Александар Синчук је почео интензивно да наступа широм Русије и у иностранству  још као студент Централне музичке школе. Током студија на Москвском конзервтаоријуму под менторством Валерија Пјасетског, Синчук је постао лауреат многих престижних пијанистичких такмичења. Између осталих, истичу се Прва награда на Међународном такмичењу Рахмањинов у Москви и Златна медаља на Међународног такмичењу Владимир Хоровиц у Кијеву.
После успеха на Такмичењу Рахмањинов, Александар успешно дебитује у Карнеги Холу 2009. године. Данас се његови наступи одржавају у значајним концертним дворанама широм Русије, као што су Велика сала Москвског конзерваторијума, Дворана Светланов у Москви, Концертна сала Маријинског театра. У инстранству Синчук је наступао широм Европе, САД, Порторику, Турској, Кини и Јужној Кореји.
Александар Синчук је гост бројних фестивала класичне музике као што су Међународни фестивал Маријински у Санкт Петербургу, Охридско лето, Моксвски музички фестивал младих, Piano Follies у Француској, Кинески међународни пијанистички фестивал, Музички фестивал у Братислави, Европски музички фестивал у Бугарској итд. Протеклог фебруара учествовао је на церемонији затварања Светских игара у Сочију.
Пијаниста Александар Синчук сарађује са бројним руским и међународним симфонисјким оркестрима, укључујући Оркестар Маријински, Национални филхармонијски оркестар Русије, Симфонијски оркестар града Москве „Руска филахармонија“, Бранденургшски државни оркестар из Франфурта, Софијска национална филхармонија, а наступа са прослављеним диригентима као што су Владимир Спиваков, Дмитриј Јуровски, Валериј Гергијев, Влачеслав Редија, Дмитриј Василијев, Феликс Коробов, Фабио Мастранђело, Николај Ђађура, Алексеј Корнијенко, Анатолиј Левин, Валериј Пољански, Максим Ешкенази, Урош Лајовиц, Хауард Грифитс итд.
Од 2014. године Сунчук се бави педагошким радом, да би од 2015. године радио као доцент на Државном мконзерваторијуму у Москви. Редовно опдржава мајсторске курсеве у Европи, Америци и Азији.
Солистички албум Александра Синчука који садржи ремек дела руских композитора Чајковског, Скрјабина и Рахмањинова снимљен је у Великој сали Москвског конзерваторијума, а издао га је Classical Records 2014. године.

49 bemus desno

49 Бемус - ко је ко

 49. БЕМУС 2017.
Оснивач Град Београд
Секретаријат за културу

 

 Одбор фестивала
Смиљка Исаковић
Марина Стефановић
Јован Колунџија
Братислав Петковић
Милош Павловић

 

Уметнички директор
Светислав Божић

 

Извршна продукција
ЦЕБЕФ
Центар београдских фестивала

 

В.д. директора
Наташа Илић

 

Уреднице програма
Јелена Јанковић
Милица Кадић

 

Организатори
Мирјана Панић
Петар Алемпијевић

 

Арт менаџер
Симона Дашић Раца

 

Веб дизајн
Дејан Бојовић

 

 

logo cir siv

ЦЕБЕФ припрема и реализује филмске, музичке и мултимедијалне амбијенталне фестивале са вишедеценијском традицијом

Оснивач

grad osnivac dole

Контакт

Адреса:
Илије Гарашанина 24
11000 Београд
Србија
Телефон: +381 11 3236530
Email : info@cebef.rs

© 2015 CEBEF. All Rights Reserved. Designed By bojovicdejan

Search