Уторак, 1. новембар у 20.00, Коларчева задужбина
ОРКЕСТАР ШКОЛЕ ЗА МУЗИЧКЕ ТАЛЕНТЕ ИЗ ЋУПРИЈЕ,
Уметнички вођа и солиста: РОМАН СИМОВИЋ, виолина
Солиста: МИЛЕНА СИМОВИЋ, виола
Бела Барток: Румунске игре
Волфганг Амадеус Моцарт: Концертантна симфонија, К. 364
Лудвиг ван Бетовен: Симфонија бр. 7
Цене улазница: 600, 800, 1.000 дин.

roman simovic 01Захваљујући свом бриљантном виртуозитету и урођеној музикалности, као и непресушној интерпретативној имагинацији, виолиниста Роман Симовић омиљен је на свим континентима. Наступао је на водећим светским сценама као што су Баљшој театар и Конзерваторијум Чајковски у Москви, Маријински театар у Санкт Петербургу, Велика оперска кућа у Тел-Авиву, дворане Викторија у Женеви, Рудолфинум у Прагу, Барбикан у Лондону, Центар уметности у Сеулу, Григ у Бергену, Рахмањинов у Москви...
Роман Симовић је добитник награда на бројним међународним такмичењима, међу којима су и Награда Родолфо Липицер, Сион-Вале, Јамполски и Хенрик Вијењавски, сврставајући га у најбоље виолинисте своје генерације.
Као солиста, Симовић је наступао са водећим светским оркестрима, укључујући Лондонски симфонијски оркестар, Симфонијски оркестар Маријинског театра, оркестар Театра Ређио у Торину, Симфонијски оркестар Нове Шкотске, Камерни оркестар Франц Лист, камерним оркестрима Камерата Берн, Камерата Салцбург, Познањском филхармонијом, Прашком филхармонијом, а под диригентском палицом Валерија Гергијева, Антонија Папана, Данијела Хардинга, Ђанандрее Носеде, Кристијана Јарвија, Јиржија Белохлавека, Пабла Херас-Касада, Николаја Знајдера и других.

Роман Симовић је тражени уметник, који редовно наступа на најугледним фестивалима као што су Фестивал у Вербијеу, Беле ноћи у Санкт Петербургу, Ускршњи фестивал Валерија Гергијева у Москви, Фестивал у Дубровнику, Котор Арт, БЕМУС и НОМУС, Фестивал у Сион-Валеу, Фестивал у Бергену, Зимски фестивал у Москви, Фестивал у Портогруару, Међународни музички и плесни фестивал у Гранади и други. Сарађује са реномираним уметницима међу којима су Леонидас Кавакос, Јуђа Ванг, Готје Каписон, Табеа Цимерман, Миша Мајски, Шломо Минц, Франсоа Лело, Итамар Голан, Симон Трпчески, Жанин Јансен, Џулијан Рахлин...
Поред активне солистичке каријере, Роман Симовић је и посвећени камерни музичар. Један је од оснивача признатог гудачког квартета Рубикон. Као педагог, држи мајсторске курсеве у САД, Великој Британији, Јужној Кореји, Србији, Црној Гори, Израелу.
Роман Симовић је концертмајстор чувеног Лондонског симфонијског оркестра. Свира на виолини Антонија Страдиварија из 1709, коју му је дао на коришћење Џонатан Моулдс, председник Америчке банке.
У концертној сезони 2015/16 Роман Симовић је објавио два албума са Гудачким оркестром Лондонског симфонијског оркестра (на њиховој етикети LSO), и снимио је концерте Чајковског и Глазунова са Гергијевим и Оркестром Маријинског театра.

milena simovic 01Милена Симовић је рођена у Београду, где је завршила основне и мастер студије на ФМУ у класи професорке Маје Јокановић са којом је касније наставила и специјалистичке студије.
Године 2011. је завршила мастер студије на Гилдхол школи за музику и драму у Лондону у класи Кшиштофа Смијетане.  За време студија Милена је сарађивала са диригентима као сто су Сер Колин Дејвис, Валериј Гергијев, Густаво Дудамел и други.
Била је стипендиста Фонда за младе таленте, Ротари клуба Скадарлија, као и бројних фондација у Великој Британији.
Наступала је на свим значајним фестивалима у региону, као и на фестивалима у Великој Британији, Италији, Швајцарској, Израелу, Бразилу и Америци.
Редовно наступа као солиста и камерни музичар са  истакнутим музичарима као сто су Итамар Голан, Данило Роси, Гордан Николић, Роман Симовић, Тим Хју, Ксенија Јанковић, Александар Земцов, Ђовани Њоки и други.
Члан је Оксфордског филхармонијског оркестра под уметничким руководством Максима Венгерова, а редовно наступа са Academy of St. Martin in the Fields, Краљевским филхармонијским оркестром и Оркестром Краљевске опере (Covent Garden Orchestra).
Милена свира на Паоло Антонио Тесторе виоли из 1740.

Школа за музичке таленте у Ћуприји јединствена је установа у нашој земљи. У току десетогодишњег школовања, чланови ове “велике музичке породице” живе у условима интернатског смештаја и савладавају интензиван програм музичке и општеобразовне наставе. По сличном концепту раде само још две педагошке установе на свету: Централна музичка школа у Москви и Школа „Јехуди Мењухин“ у Лондону. Школу  тренутно похађа 80 ученика из разних градова Србије и региона.
Школа је гудачког смера. Повезана стручном сарадњом са Факултетом музичке уметности у Београду, школа постоји већ 43 године. Позната је по својим резултатима и прослављеним бившим ученицима, а изнедрила је преко 200 младих музичара, који су своје школовање наставили на факултетима у земљи и иностранству.  
Школа за музичке таленте, осим своје образовно-васпитне улоге, има веома богату концертну делатност, широм наше земље и у иностранству. Такође, ученици Школе освајају бројне награде на различитим домаћим и међународним такмичењима.

 

48 bemus desno

48 Бемус - ко је ко

 48. БЕМУС 2016.
Оснивач Град Београд
Секретаријат за културу

 

 Одбор фестивала
Смиљка Исаковић
Марина Стефановић
Јован Колунџија
Братислав Петковић
Милош Павловић

 

Уметнички директор
Светислав Божић

 

Извршна продукција
ЦЕБЕФ
Центар београдских фестивала

 

В.д. директора
Наташа Илић

 

Уреднице програма
Јелена Јанковић
Милица Кадић

 

Извршни продицент

Жељка Лакићевић

 

Организатори
Мирјана Панић
Петар Алемпијевић

 

Арт менаџер
Симона Дашић Раца

 

Веб дизајн
Дејан Бојовић

 

PR
Јелена Лакићевић

 

logo cir siv

ЦЕБЕФ припрема и реализује филмске, музичке и мултимедијалне амбијенталне фестивале са вишедеценијском традицијом

Оснивач

grad osnivac dole

Контакт

Светогорска бб
11000 Београд
Србија
Телефон: +381 11 4039182
Email : info@cebef.rs

Линкови

© 2015 CEBEF. All Rights Reserved. Designed By bojovicdejan