Четвртак, 20. октобар у 20.00
Свечана сала Скупштине града
Концерт младих музичара
НЕМАЊА БЕЛЕЈ, виолина
Клавирски сарадник Наталија Младеновић

 

Ежен Исај: Соната за виолину соло бр. 3
Камиј Сен-Санс: Интродукција и Рондо капричозо
ВУК БОЖИЛОВИЋ, клавир
Фредерик Шопен: Балада бр. 3; Балада бр. 4
НЕНАД ИВОВИЋ, клавир
Фредерик Шопен: Четири мазурке оп. 17
Морис Равел: Сонатина
Слободан улаз

nemanja belej 01Немања Белеј је рођен 1993. године у Нишу. Врло рано је показао интересовање за  музику. Нижу музичку школу је завршио у Нишу у класи Љиљане Китић, а средњу Музичку школу „Коста Манојловић“ у Земуну, у одељењу за таленте у класи Марије Јокановић, редовног професора Факултета музичке уметности у Београду. Основне академске студије завршио је на ФМУ у Београду 2015. године у истој класи, где је и на мастер студијама. Учесник је бројних међународних и републичких такмичења и фестивала на којима осваја прве награде. Још од ниже музичке школе је наступао као солиста уз пратњу Нишког симфонијског оркестра. Од фебруара 2009. године  је члан Омладинског оркестра средње-европске иницијативе (CEI  Youth Оrchestra), под диригентском палицом Игора Коретија. Са овим оркестром је наступао у многим концертним дворанама (Милано, Рим, Катанија, Венеција, Букурешт и др). Године 2011. у Галерији САНУ у Београду одржао је солистички концерт, а на Међународном такмичењу гудача у Сремској Митровици осваја Прву награду и титулу лауреата. Наступао је као солиста са камерним саставом Гудачи Св. Ђорђа. Августа  2012. и 2013. године учествовао је на међународној турнеји камерне музике COLLUVIO и том приликом наступао у Бечу, Минхену, Љубљани, Сплиту, Сарајеву и Београду. Крајем 2012. године као представник свог факултета учествовао је као солиста на затварању  А - ФЕСТА у Новом Саду. Школске 2013/ 14 и 2014/15 године проглашен је за најбољег студента гудачког одсека на ФМУ и  добитник је награде из Фонда „Мери Жежељ-Мајер“. Прошле године је освојио Прву награду на Међународном такмичењу гудача Петар Коњовић. Ове године био је финалиста Међународног такмичења Музичке омладине и добитник је награде публике. Члан је оркестра гудача Лола класик под вођством Љубише Јовановића и камерног оркестра Гудачи Св.Ђорђа. Усавршавао се на мајсторским курсевима познатих виолиниста, међу којима су: Роман Симовић, Стефан Миленковић, Уто Уги, Игор Корети, Дебора Нептаун, Илија Маринковић, Кен Аисо и други. Свира на виолини из 1893. године.

vuk bozilovicВук Божиловић је рођен је 1993. године у Београду. Музику је почео да учи у четвртој години у Музичкој школи „Даворин Јенко“ у Београду, а наставио у Музичкој школи „Петар Коњовић“ у класи Милене Матијевић. Средње музичко образовање стиче у Музичкој школи „Коста Манојловић“ у Земуну у класи Ирене Опаров Добриле. Сарађивао је са реномираним професорима и пијанистима као што су Александар Сердар, Александар Маџар, Игор Ласко, Арбо Валдма, Барух Меир, Ијан Џонс и други. Лауреат је такмичења Јосип Славенски у Београду 2010. године као и Михаило Вукдраговић у Шапцу 2011. године, а исте године освојио је и прву награду на Републичком такмичењу у Београду. Лауреат је такмичења Даворин Јенко у Београду 2012. године, као и Међународног такмичења у Нишу. Финалиста је Такмичења Гварнеријус и полуфиналиста Такмичења Исидор Бајић у Новом Саду 2012. године. У оквиру ревије Шопенове музике освојио је 2. место. У априлу 2014. године, у Великој Сали Коларчеве задужбине, Вук је, под палицом Бојана Суђића и у пратњи оркестра ФМУ, извео Први клавирски концерт у е-молу Ф. Шопена. Студент је четврте године студија на Факултету музичке уметности у Београду у класи Лидије Станковић.

nenad ivovicНенад Ивовић рођен је у Београду 1993. године. Клавир је почео да учи у својој четвртој години у класи Милице Васиљевић. Дипломирао је на Факултету музичке уметности у Београду, у класи Невене Поповић, као најмлађи и најуспешнији студент у генерацији. Освојио је преко 15 награда на републичким и међународним такмичењима као што су: Међународно клавирско такмичење Николај Рубинштајн у Паризу 2006. (I награда), Републичко такмичење ученика музичких школа Србије 2007. (I награда, лауреат такмичења), Међународно такмичење Исидор Бајић у Новом Саду 2008. (II награда), Европско музичко  такмичење Citta di Moncalieri у Италији 2010. (II награда), Међународно  такмичење Аријане Кац у Тел Авиву 2015. (II награда), Међународно такмичење Јакоб Флиер у Њујорку 2015. (III награда). Победник је великог међународног конкурса у Санкт Петербургу Step Towards Mastery 2013. године, где је поред прве награде у највишој категорији освојио и награду за најбоље извођење дела руског композитора као и EMCY специјалну награду за изузетно извођење. У финалу тог такмичења наступио је са Петроградском филхармонијом. Добитник је награде Факултета музичке уметности из фонда „Олга Михаиловић“ као најталентованији пијаниста. Такође, полуфиналиста је такмичења Музичке омладине  2014. и добитник награде за најбоље пласираног пијанисту из Србије.
Наступао је на концертима широм Србије, у Босни и Херцеговини, Израелу, Русији, Сједињеним Америчким Државама. Међу тим концертима се издвајају и два веома успешна реситала одржана у Александрији и Каиру, а на позив Европске организације за младе музичаре EMCY, као и солистички концерт у Ајндховену. Био је учесник  највећих пијанистичких мајсторских курсева у Израелу и Америци, где је сарађивао са најеминентнијим пијанистима и професорима светске пијанистичке школе као што су: Дмитри Башкиров, Емануел Красовски, Татјана Зеликман, Виктор Деревијанко, Алон Голдштајн, Александар Торадзе, Владимир Фелцман, Владимир Овчињиков, Александар Корсантиа и други. Такође, сарађивао је и са једним од најпознатијих пијаниста данашњице, Андрашем Шифом. Јуна прошле године, завршио је мастер студије у класи Емануела Красовског на Високој школи за музику „Бухман-Мехта“ на Универзитету у Тел Авиву. Тренутно ради као професор клавира у музичкој школи „Станковић“ у Београду.

48 bemus desno

48 Бемус - ко је ко

 48. БЕМУС 2016.
Оснивач Град Београд
Секретаријат за културу

 

 Одбор фестивала
Смиљка Исаковић
Марина Стефановић
Јован Колунџија
Братислав Петковић
Милош Павловић

 

Уметнички директор
Светислав Божић

 

Извршна продукција
ЦЕБЕФ
Центар београдских фестивала

 

В.д. директора
Наташа Илић

 

Уреднице програма
Јелена Јанковић
Милица Кадић

 

Извршни продицент

Жељка Лакићевић

 

Организатори
Мирјана Панић
Петар Алемпијевић

 

Арт менаџер
Симона Дашић Раца

 

Веб дизајн
Дејан Бојовић

 

PR
Јелена Лакићевић

 

logo cir siv

ЦЕБЕФ припрема и реализује филмске, музичке и мултимедијалне амбијенталне фестивале са вишедеценијском традицијом

Оснивач

grad osnivac dole

Контакт

Светогорска бб
11000 Београд
Србија
Телефон: +381 11 4039182
Email : info@cebef.rs

Линкови

© 2015 CEBEF. All Rights Reserved. Designed By bojovicdejan