БОРИС БЕРЕЗОВСКИ
клавир
Лудвиг ван Бетовен: Соната у Ес-дуру, оп. 27/1
Бела Барток: Три етиде; Соната
Едвард Григ: Лирски комади (избор)
Игор Стравински: Соната; Три фрагмента из балета Петрушка

 

boris berezovski 01Борис Березовски изградио је сјајну репутацију захваљујући снази свог виртуозитета и јединственоj осећајности.
Рођен у Москви, Березовски је студирао на Конзерваторијуму „Чајковски“ код Елисо Вирсаладзе, а приватно се усавршавао и код Александра Саца. Након лондонског дебија у Вигмор Холу 1988, The Times га је окарактерисао као уметника изузетног потенцијала, музичара очаравајућег виртуозитета и невероватне снаге. Две године касније, 1990, освојио је Златну медаљу на Међународном такмичењу Чајковски у Москви.
Борис Березовски редовно наступа као солиста са најеминентнијим оркестрима као што су Берлинска филхармонија, Државна капела Дрезден, Оркестар Маријинског театра, Њујоршка филхармонија, НХК Симфонијски оркестар, Париски оркестар, Минхенска филхармонија, Руски национални оркестар, Ротердамска филхармонија, ББЦ Симфонијски оркестар, Бирмингемски симфонијски оркестар, Француски национални оркестар, Немачки симфонијски оркестар из Берлина итд. Такође често наступа у оквиру најпрестижнијих међународних концертних сезона, као и на највећим међународним фестивалима.
Партнери у извођењу камерне музике су му Вадим Рјепин и Квартет Бородин. Трио Бориса Березовског, Дмитрија Махтина и Александра Књазева добитник је награда Diapason d’Or и Choc de la Musique у Француској, Gramophone у Енглеској и Echo Classic у Немачкој.
Добитник је бројних дискографских награда у избору Deutschen Schallplattenkritik, Le Monde de la Musique, Diapason, The BBC Music Magazine и Sunday Independent. Березовски је такође добитник награде часописа BBC Music Magazine za 2006. као најбољи инструменталиста.
Наступа са најпознатијим светским оркестрима и диригентима као што су Петербуршка филхармонија и Јуриј Темирканов, НХК Симфонијски оркестар и Владимир Федосејев, Филхармонија оркестар и Кристијан Мандеал, Државни академски симфонијски оркестар Светланов и Александар Ведерников. Борис Березовски приређује реситале у најпрестижнијим светским концертним салама попут Carnegie Hall у Њујорку, Royal Festival Hall у Лондону, Rudolfinuma у Прагу, Beethovenhalle у Бону,  Велике сале Конзерваторијума Чајковски у Москви...

 

48 bemus desno

48 Бемус - ко је ко

 48. БЕМУС 2016.
Оснивач Град Београд
Секретаријат за културу

 

 Одбор фестивала
Смиљка Исаковић
Марина Стефановић
Јован Колунџија
Братислав Петковић
Милош Павловић

 

Уметнички директор
Светислав Божић

 

Извршна продукција
ЦЕБЕФ
Центар београдских фестивала

 

В.д. директора
Наташа Илић

 

Уреднице програма
Јелена Јанковић
Милица Кадић

 

Извршни продицент

Жељка Лакићевић

 

Организатори
Мирјана Панић
Петар Алемпијевић

 

Арт менаџер
Симона Дашић Раца

 

Веб дизајн
Дејан Бојовић

 

PR
Јелена Лакићевић

 

logo cir siv

ЦЕБЕФ припрема и реализује филмске, музичке и мултимедијалне амбијенталне фестивале са вишедеценијском традицијом

Оснивач

grad osnivac dole

Контакт

Светогорска бб
11000 Београд
Србија
Телефон: +381 11 4039182
Email : info@cebef.rs

Copyright © 2023 All Rights Reserved. Designed By bojovicdejan