Понедељак, 24. октобар у 20.00, Саборна црква
БЕОГРАДСКИ КАМЕРНИ ХОР
Диригент: ВЛАДИМИР МАРКОВИЋ
"Вјерују" - духовна музика
Слободан улаз

 

Алексеј Љвов: Вечери твојеја тајнија Kорнелије Станковић: Господи возвах; Да исправитсја (Осмогласник 2. глас)  Коста Манојловић: Тебе појем Владимир Соколов: Величит душа моја господа Павел Чесноков: Совјет превјечнији (Благовестна стихира) Павел Чесноков: Спасеније содјелал  Aпостол Струмски: Великое славословие
Владимир Милосављевић: Молитва Давидова (50. псалм) Павел Чесноков: Спаси Боже људи твоја Стеван Мокрањац: Опело

beogradski kamerni hor 01Београдски камерни хор ове године обележава 20 година рада. Његови чланови од оснивања су истакнути професионални уметници.  Већ првим концертима хор је, у уметничком свету, стекао углед веома квалитетног ансамбла. Београдски камерни хор је одржао више од 120 концерата у земљи и иностранству, између осталог наступајући на фестивалима као што су БЕМУС, Међународна трибина композитора, Мокрањчеви дани, БЕЛЕФ итд. Поред бројних наступа у земљи, хор је наступао и у Русији, Чешкој, Немачкој, Грчкој, Мађарској, Белорусији, Црној Гори и БиХ. Међу најважнијим  наступима ансамбла су концерти на Московском Пасхалном фестивалу 2004, концерт у Атини,  Белорусији; Берлинском џез фестивалу и Брну. Београдски камерни хор је 1997. одржао први Васкршњи концерт у Београду и тако, после дугог низа година, обновио традицију обележавања овог значајног хришћанског празника у нашем главном граду. Овом ансамблу је 2009. године припала и част да одржи први концерту у Крипти Патријараха у Храму Светог Саве. На репертоару Београдског камерног хора је велики број композиција духовне музике, вокална и вокално-инструментална дела европског музичког наслеђа, као и дела савремених композитора.
vladimir markovic 01Владимир Марковић је диригент Београдског камерног хора од његовог оснивања 1996. године. Дипломирао је на Факултету музичке уметности у Београду. У својој 45 година дугој професионалној каријери постигао је значајне резултате у многим областима музике којима се бавио, као инструменталиста и вокални солиста у ансамблима за рану музику Ренесанс и Арс Нова, као солиста хора „Бранко Крсмановић“ и дугогодишњи члан Хора РТС; као аутор, продуцент, аранжер и диригент у поп музици. Бави се и писањем музике за филм, телевизију и позориште. Дуго година ради и као музички продуцент. Од 2001. до 2006. био је директор и главни и одговорни уредник издавачке куће ПГП РТС.
Владимир Марковић је добитник више награда и признања за своје музичко стваралаштво. 

 

48 bemus desno

48 Бемус - ко је ко

 48. БЕМУС 2016.
Оснивач Град Београд
Секретаријат за културу

 

 Одбор фестивала
Смиљка Исаковић
Марина Стефановић
Јован Колунџија
Братислав Петковић
Милош Павловић

 

Уметнички директор
Светислав Божић

 

Извршна продукција
ЦЕБЕФ
Центар београдских фестивала

 

В.д. директора
Наташа Илић

 

Уреднице програма
Јелена Јанковић
Милица Кадић

 

Извршни продицент

Жељка Лакићевић

 

Организатори
Мирјана Панић
Петар Алемпијевић

 

Арт менаџер
Симона Дашић Раца

 

Веб дизајн
Дејан Бојовић

 

PR
Јелена Лакићевић

 

logo cir siv

ЦЕБЕФ припрема и реализује филмске, музичке и мултимедијалне амбијенталне фестивале са вишедеценијском традицијом

Оснивач

grad osnivac dole

Контакт

Светогорска бб
11000 Београд
Србија
Телефон: +381 11 4039182
Email : info@cebef.rs

Линкови

© 2015 CEBEF. All Rights Reserved. Designed By bojovicdejan