ćirilica latinica

Програм

Ерик Сати (1866-1925)
Ноктурно у ха молу (1919)
Ноктурно у Де дуру (1919)
Валцер-балет (1885)
Валцер-фантазија (1885)
Гносијен бр. 4 у a молу (1891)
Гносијен бр. 5 у е молу (1889)
Рег-тајм парада (1917)
Галина Николин, клавир

Морис Равел (1875-1937)
Купренов гроб (1914–17)
Prélude
Fugue
Forlane
Rigaudon
Menuet
Toccata
Иван Башић, клавир

Морис Равел
Циганин, рапсодија за виолину и клавир (1924)

Клод Дебиси (1862-1918)
Соната за виолину и клавир у ге молу (1917)
Allegro vivo
Intermède: Fantasque et léger
Finale: Très animé

Душан Панајотовић, виолина
Александра Драгосавац, клавирски сарадник

У сарадњи са Центром лепих уметности Гварнеријус

galina-nikolin-mГалина Николин (2001) је ученица Средње музичке школе Јосиф Маринковић у Београду у класи своје мајке Сандре Петковић. Почела је да свира клавир са шест година, а са осам је имала свој први концерт – као солиста са Београдским гудачким оркестром Душан Сковран у сали Коларчеве задужбине. Са десет година је наступила као солиста са Уметничким ансамблом Станислав Бинички под управом диригента Александра Вујића. Радила  је  са  истакнутим педагогом Наталијом Томић (са Филолошко-уметничког факултета у Крагујевцу). До сада је са великим успехом наступала на такмичењима у земљи и иностранству: лауреат је Републичког такмичења ученика музичких и балетских школа Србије (2009, 2011, 2013. и 2015). Освојила је прву и специјалну награду на Међународном такмичењу у Барлети (Италија), Grand Prix на Међународном конкурсу Савсински и трећу награду на Међународном конкурсу A Step Towards Mastery у Санкт Петербургу, прву награду на Међународном такмичењу пијаниста у Стокхолму, трећу награду на Меморијалу Исидор Бајић у Новом Саду, прву награду на Шопеновом такмичењу у Београду (2012. и 2014), прву награду на ЕПТА Међународном такмичењу за младе пијанисте у Осијеку, као и бројне прве награде на другим такмичењима у нашој земљи.

ivan-basic-mИван Башић (Београд, 1996) музичко образовање започео је у МШ Петар Коњовић у класи Љубинке Кујунџић. Потом је завршио СМШ Мокрањац као ђак генерације у класама Милице Васиљевић-Бисенић и Жељке Воркапић, а после тога је уписао ФМУ (2013), као првопласирани на пријемном испиту, у класи Невене Поповић.
Освојио је бројне награде и признања: два пута је био лауреат републичког такмичења, освојио је прве награде на међународним такмичењима Бањалучки бијенале, Даворин Јенко, Михаило Вукдраговић и другим. Добитник је прве награде на такмичењу Фредерик Шопен у Риму 2013. године и награде за најбољег учесника из источноевропских земаља. Тим поводом је наступио на завршном концерту у Риму који је преносило неколико европских радио-телевизијских станица. Освојио је бронзану медаљу на такмичењу младих музичара у Кустендорфу, као и у Радовљици (Словенија) на такмичењу Шопенов златни прстен.
У јулу 2014. године одржао је солистички концерт на летњем фестивалу у Гмундену (Аустрија), у септембру исте године на фестивалу Тисин цвет у Новом Кнежевцу, а у априлу 2015. године свирао је реситале у Египту, у Каиру и Александрији. Наступао је широм Србије, у Босни и Херцеговини, Словенији, Италији, Албанији, као и у бројним емисијама на радију и телевизији. Као солиста са оркестром изводио је Григов Концерт за клавир и оркестар, а у јануару 2015. године извео је Шопенов клавирски концерт у еф-молу у Великој сали Коларчеве задужбине, са гудачким квартетом Vae Soli.
На фестивалу Тисин цвет премијерно је извео Јеврејску свиту нашег композитора Александра С. Вујића, са виолончелисткињом Иреном Јосифоском.
Марта месеца 2014. године му је додељена награда часописа Музика Класика за најбољег младог уметника-извођача, а 2015. добио је награду из фонда Олга Михаиловић, за најталентованијег студента клавира.

 

dusan-panajotovic-mДушан Панајотовић (1992) похађао је музичку школу Предраг Милошевић у Књажевцу у класи Огњена Рилака. Средњу музичку гимназију Војислав Вучковић у Нишу уписује 2006. у класи Зорице Илић, а матурирао је у класи Марка Костића. У току основног и средњег музичког школовања понео је бројне награде и признања. Завршио је основне и мастер студије виолине на Факултету музичке уметности у Београду у класи Гордане Матијевић Недељковић, а тренутно је на докторским студијама у истој класи. Током школовања на факултету наставља да ниже успехе: између осталог, освојио је Прву награду на међународном такмичењу музичког фестивала Summit festival Burgos у Шпанији (2013), као и награде из фондова ФМУ (Миодраг Мацић-Мишо за најбољи постигнут успех на гудачкој катедри на одсеку виолина у 2011/2012, Мери Жежељ-Мајер за постигнут успех на гудачкој катедри концертантног смера на одсеку виолина 2012/2013, Мери Драгутиновић за најбољи дипломски испит, 2014).
Наступао је на музичким фестивалима Nei Suoni dei Luoghi у Италији и Бунт у Београду. Као солиста, камерни и оркестарски музичар наступао је у Македонији, Словенији, Италији, Немачкој, Француској, Шпанији итд. Постао је члан Deutsch-Skandinavische orchestra са којима је наступао у сали Берлинске филхармоније, као концертмајстор Young Euro Classic orchestra под управом Лиане Исакадзе наступао је у Берлин Концертхаус, као члан Београдског гудачког оркестра Душан Сковран наступао је у Паризу у Сали Гаво итд. Учествовао је на мајсторским курсевима виолиниста као што су Стефан Миленковић, Хагаи Шахам, Илија Маринковић, Ивана Аћимоска-Жикић, Олег Похановски, Драган Радосављевић и други. Наступао је као солиста у Галерији САНУ, у Великој дворани Коларчеве задужбине, Музичкој галерији Коларчеве задужбине, Етнографском музеју, Кући Ђуре Јакшића, Галерији Артгет, Студенском културном центру, Центру лепих уметности Guarnerius.
Тренутно је на мастер студијама на Факултету музичке уметности у Београду у класи Гордане Матијевић-Недељковић. Свира на виолини градитеља Јована Поповића из 1992. године.

Aлександра Драгосавац (1990) била је ђак генерације ОМШ Владимир Ђорђевић коју је завршила у класи Анђелке Новаковић, а исто признање је добила и у Средњој музичкој школи Др Војислав Вучковић коју је похађала у класи Олге Бауер, сарађујући и са професором Александром Бауером. Основне и мастер студије клавира је завршила на Факултету музичке уметности у Београду, у класи Невене Поповић, као један од најуспешнијих студената у генерацији. Током студија усавршавала се код Александра Маџара, Соње Лончар и Андрије Павловића, Кристофера Тејлора, Корделије Хофер-Тојч, Ролфа Плагеа, Дариа Нтаке.
У току школовања учествовала је на многим такмичењима у земљи и иностранству и добијала је различите награде. Добитница је стипендије Доситеја, као један од хиљаду најуспешнијих студената у Србији, и награде фонда Слободанке Милошевић – Савић за најуспешнијег студента катедре за клавир.
Наступала је у Великој сали Коларчеве задужбине, сали Београдске филхармоније, Великој сали Банских двора (Бања Лука), у дворанама Студентског културног центра и Дома омладине Београда, у Галерији Артгет, Галерији САНУ, Галерији Коларчеве задужбине, Центру лепих уметности Guarneriuѕ.
Јула 2014. као солиста и камерни музичар учествoвала је на хуманитарном концерту за жртве поплава из Србије, Б и Х и Хрватске, одржаном под покровитељством удружења IKUBIK у Великој сали Задужбине Моцартеум (Stiftung Mozarteum) у Салцбургу (Аустрија), на којем су прикупљена значајна средства за угрожено становништво.
Тренутно ради као професор у ОМШ Владимир Ђорђевић.

47 bemus desno

47. Бемус - ко је ко

 47. БЕМУС 2015.
Оснивач Град Београд
Секретаријат за културу

 

 Одбор фестивала
Смиљка Исаковић
Марина Стефановић
Јован Колунџија
Братислав Петковић
Милош Павловић

 

Уметнички директор
Светислав Божић

 

Извршна продукција
ЦЕБЕФ
Центар београдских фестивала

 

В.д. директора
Милан Лазовић

logo cir siv

ЦЕБЕФ припрема и реализује филмске, музичке и мултимедијалне амбијенталне фестивале са вишедеценијском традицијом

Оснивач

grad osnivac dole

Контакт

Адреса:
Илије Гарашанина 24
11000 Београд
Србија
Телефон: +381 11 3236530
Email : info@cebef.rs

© 2015 CEBEF. All Rights Reserved. Designed By bojovicdejan

Search