Оторино Респиги
Античке арије и игре, Свита бр. 3 (1932)
Italiana (Анонимус: Italiana (крај XVI века) - Andantino)
Arie di corte (Жан- Батист Бесар: Arie di corte (XVI) - Andante cantabile - Allegretto - Vivace – Лагано са експресивношћу- Allegro vivace - Vivacissimo - Andante cantabile)
Siciliana (Анонимус: Siciliana (крај XVI века) - Andantino)
Passacaglia (Лодовико Ронкали: Passacaglia (1692) - Maestoso - Vivace)

Бенџамин Бритн
Једноставна симфонија, оп. 4 (1934)
Boisterous Bourrée
Playful Pizzicato
Sentimental Sarabande
Frolicsome Finale

Витолд Лутославски
Жалобна музика (1958)
Prologue
Metamorphoses
Apogeum
Epilogue

Душан Радић
Концерт за два клавира и гудаче op 19 bis
Lento , quasi recitativo - Vivo
Lento , quasi recitativo - Allegro con brio

Оторино Респиги
Ancient Airs and Dances, Suite No. 3 (1932)
Italiana (Anonymous: Italiana (Fine sec.XVI) - Andantino)
Arie di corte (Jean-Baptiste Besard: Arie di corte (Sec.XVI) - Andante cantabile - Allegretto - Vivace - Slow with great expression - Allegro vivace - Vivacissimo - Andante cantabile)
Siciliana (Anonymous: Siciliana (Fine sec.XVI) - Andantino)
Passacaglia (Lodovico Roncalli: Passacaglia (1692) - Maestoso - Vivace)

 

Београдски гудачки оркестар Душан Сковран је најпознатији српски гудачки оркестар, ансамбл са највише остварених међународних наступа и турнеја на којима је увек био поздрављан аплаузима публике и похвалним рецензијама критике. Висок квалитет извођења, бриљантан виртуозитет и способност за непосредну комуникацију са слушаоцима, као и лична посвећеност сваког музичара заједничком звуку, остале су константне вредности ансамбла, потврђиване и усавршаване пред бројном публиком у земљи и свету. Оркестар је у иностранству свирао у више од 400 градова, у Великој Британији, Француској, Белгији, Данској, Италији, Пољској, Русији, Мађарској, Чехословачкој, Бугарској, Грчкој, Турској, Сједињеним Америчким Државама, Кини, Холандији, Словенији, Хрватској, Босни и Херцеговини и Шпанији, где су сви концерти били праћени похвалама критике.
Ансамбл је познат у својој домовини као Београдски гудачки оркестар Душан Сковран како су га назвали његови чланови гестом пијетета и поштовања према свом оснивачу и првом диригенту, проф. Душану Сковрану, који је 1965. формирао овај оркестар од најбољих студената гудачког одсека Музичке академије у Београду (данас Факултет музичке уметности). Од 1980. године делује као професионални оркестар. После смрти проф. Сковрана, са оркестром наставља да ради проф. Александар Павловић, а Обрад Недељковић постаје музички директор оркестра 2003. године. Осим широког репертоара који покрива период од раног барока до савремене музике, оркестар је премијерно извео више од 70 композиција домаћих аутора које су посвећене управо њему.
БГО Душан Сковран је сарађивао са многим великим уметницима свога доба међу којима су и Шломо Минц, Дмитри Ситковецки, Најџел Кенеди, Ирена Графенауер, Кристофер Ворен Грин, Жерар Косе, Сретен Крстић, Жан Пјер Рампал, Кендал Тејлор, Николај Петров, Џереми Мењухин, Кристијан Ганш, Кристијан Ларде, Ола Руднер, Летиција Белмондо, Мартин Хил, Франсис Орвал, Филип Пиерло, Џемс Џад, Владимир Чернушенко, Луиз Хопкинс, Луц Келер, Стефан Миленковић, Патрик Месина, Кенет Џин, Моника Лесковар, Леонид Горохов, Паскал Гале, Ловро Погорелић, Денис Шаповалов, Гавријел Липкинд, Патрик Обије и многи други. Оркестар је наступао на многим домаћим и светским фестивалима међу којима се издвајају Фестивал у Абердину, Прашко пролеће, Међународни музички фестивал у Истанбулу, Фестивал града Лондона, Европа у Санкт Петербургу, БЕМУС, Дубровачке летње игре, Фестивал у Четенему.
Београдски гудачки оркестар Душан Сковран добитник је Октобарске награде Београда 1978. и 1991. Такође је многоструки добитник Специјалне награде Београда за најбољи концертни наступ у сезони, као и бројних награда Удружења композитора Србије и домаћих радио и ТВ кућа.

lp-duoПијанисти Соња Лончар и Андрија Павловић основали су ЛП Дуо 2004. године. У претходних десетак година стекли су репутацију једног од најуспешнијих камерних ансамбала у Европи.  Обоје су завршили редовне и постдипломске студије на Факултету музичке уметности у Београду, где су се специјализирали у области клавирског дуа. Студије су наставили на Високој школи за музику и позориште у Ростоку (Немачка), где су стекли концертну диплому (Konzertexamen – KEX) са највишим оценама у класи Ханс-Петера и Фолкера Штенцла.
Појединачно и у оквиру клавирског дуа освојили су више од тридесет награда на међународним такмичењима. На највећем светском такмичењу клавирских дуа у Мајамију (Miami Dranoff Two pianos, САД), марта 2008, ЛП Дуо је уврштен међу осам најбољих клавирских дуа из читавог света. Тим поводом, одржали су пет реситала у Дворани Кларк Универзитета у Мајамију.
ЛП Дуо је до сада наступао у престижним концертним дворанама, на универзитетима и фестивалима широм Европе и у САД, укључујући и деби у Карнеги Голу у Њујорку, 2014. године.  
Наступали су са Београдском филхармонијом, Симфонијским оркестром РТС и БГО Душан Сковран. Њихове концерте редовно снимају и преносе радијске и телевизијске станице.
Као промотер савремене музике, ЛП Дуо је премијерно извео више од тридесет композиција. Многи композитори посветили су им своја дела. Соња Лончар и Андрија Павловић широм света држе мајсторске курсеве о интерпретацији у клавирском дуу и предавања о клавирској музици 20. и 21. века.
Соња Лончар је доцент на Факултету музичке уметности у Београду, а Андрија Павловић је доцент на Новој академији уметности у Београду.
Оснивачи су фестивала Keyboard Days Belgrade.
Поред активности на пољу извођаштва, чланови ЛП Дуа компонују музику за позориште, филм, ТВ, плесне нумере, пројекте визуелне уметности, затим популарну музику и друго.

47 bemus desno

47. Бемус - ко је ко

 47. БЕМУС 2015.
Оснивач Град Београд
Секретаријат за културу

 

 Одбор фестивала
Смиљка Исаковић
Марина Стефановић
Јован Колунџија
Братислав Петковић
Милош Павловић

 

Уметнички директор
Светислав Божић

 

Извршна продукција
ЦЕБЕФ
Центар београдских фестивала

 

В.д. директора
Милан Лазовић

logo cir siv

ЦЕБЕФ припрема и реализује филмске, музичке и мултимедијалне амбијенталне фестивале са вишедеценијском традицијом

Оснивач

grad osnivac dole

Контакт

Светогорска бб
11000 Београд
Србија
Телефон: +381 11 4039182
Email : info@cebef.rs

Линкови

© 2015 CEBEF. All Rights Reserved. Designed By bojovicdejan