Недеља, 23. октобар, Дом омладине, 16.00 – 19.00
MuSMA –композиторска радионица
слободан улаз

 

MusMAна БЕМУС-у

 

КОНЦЕРТ И КРЕАТИВНИ АТЕЉЕ
Концерт и креативна радионица посвећени новој генерацији композитора релизују се у оквиру међународног пројекта МусМА (Music Masters on Air) – European Broadcasting Festival, јединог међународног пројеката који истовремено окупља и повезује фестивале, композиторе, извођаче и европске радио станице - чланице ЕБУ. БЕМУС се са задовољство прикључио породици коју чини укупно десет фестивала - чланова ЕФА (Европске асоцијације фестивала) који креирају и раде на овом изузетно атрактивном пројекту. Основа идеја МусМА пројекта, је сарадња фестивала на афирмисању савремене музике, иницирању настанка нових дела и промоцији музике младих аутора. Поводом обележавања 200 година од рођења Франца Листа, овогодишња тема поруџбине фестивала је Liszt & Landscape; у питању су, дакле, клавирсе композиције инспирисане стваралаштвом великог композитора и посебно његовим односом према природи и човековом окружењу. Пијанисткиња Лидија Бизјак ће на реситалу у недељу 23. октобра, у Сали Американа Дома омладине, са почетком у 12.00 сати, извести београдске премијере новонасталих дела 5 композитора који учествују у МусМА пројекту: Жоао Годињо - Арсон, Божидар Обрадиновић - Поштар Шевал самостално побеђује време,Томас Сметринс - On the Nature of Program Music, Nana Forte - A broken car, Vit Zuhar - Knots for piano, као и Листову Сонату у ха молу. Сва ова дела премијерно су изведена у оквиру Великог МусМА атељеа на Фестивалу у Гранади крајем јуна месеца.
Као саставни део овог јединственог пројекта биће одржана и креативна радионица у којој ће учествовати композитори Нана Форте, Божидар Обрадиновић, Томас Сметринс и пијанисткиња Лидија Бизјак. Поред презентације композитора, на радионици ће се разговарати о извођачком аспекту и сарадњи аутора са извођачима у креирању, тумачању и презентацији новог дела као и инспиративна интерактивна дискусија учесника радионице са младим композиторима, музиколозима и извођачима.
Овом догађају присуствоваће и Изалин Клејс, главни координатор МусМА пројекта и представница Фествала Фландерс, као и координатор пројекта у име БЕМУС-а, Весна Кабиљо, одговорна уредница у Југоконцерту.
Креативна радионица ће се одржати у Сали Американа Дома омладине (Београд, Македонска 22) 23. октобра, од 15.00 до 19.00.
Заинтересовани полазници треба да пошаљу своју пријаву мејлом, најкасније до 10. октобра. У пријави је потребно навести: Име и презиме, годину рођења, податке о школовању (факултет, година, професори), мобилни телефон и е-маил адресу.
Учешће на радионици је бестплатно.
Кандидати изван Београдан сами сносе трошкове свог пута и боравка.

43 bemus desno

logo cir siv

ЦЕБЕФ припрема и реализује филмске, музичке и мултимедијалне амбијенталне фестивале са вишедеценијском традицијом

Оснивач

grad osnivac dole

Контакт

Светогорска бб
11000 Београд
Србија
Телефон: +381 11 4039182
Email : info@cebef.rs

© 2015 CEBEF. All Rights Reserved. Designed By bojovicdejan