Од 12. до 19. октобра, Гварнеријус – Мајсторски курсеви
КРЕАТИВНА МАЈСТОРСКА РАДИОНИЦА ЈОВАНА КОЛУНЏИЈЕ

 

У периоду од 12. до 19. октобра, одабрани млади гудачи из средњих музичких школа у Србији имаће прилику да раде у оквиру Креативне мајсторске радионице Јована Колунџије, нашег прослављеног виолинисте. Најдаровитији гудачи: виолинисти, виолисти, виолончелисти и контрабасисти, који су награђивани на националним и међународним такмичењима, формираће фестивалски оркестар који ће се представити на завршном концерту у Коларчевој задужбини 19. октобра.
Чланови оркестра, које предлажу средње музичке школе са територије целе Србије, биће одабрани путем селекције приспелих пријава и биографија, а у комисији ће учествовати, уз Јована Колунџију, и уметнички директор Бемуса Зоран Ерић и уреднице програма у Југоконцерту. Имена чланова ансамбла биће објављена до 20. септембра. За учеснике који нису из Београда Југоконцерт ће обезбедити смештај и пун пансион, а за све полазнике радионице и бесплатне улазнице за све програме Бемуса.
Сарадник у радионици и једна од солисткиња на концерту је наша реномирана пијанисткиња и професор на факултету Музичке уметности у Београду, Нада Колунџија. Поред Јована Колунџије, радионицу ће водити и на концерту дириговати гост из Хрватске, маестро Младен Тарбук, а као солиста ће наступити и млада словеначка виолинисткиња Лана Тротовшек. Инспиративан програм обухвата композиције Вивалдија, Баха и Дворжака, као и српску премијеру клавирског концерта Тирол Филипа Гласа.

 

43 bemus desno

logo cir siv

ЦЕБЕФ припрема и реализује филмске, музичке и мултимедијалне амбијенталне фестивале са вишедеценијском традицијом

Оснивач

grad osnivac dole

Контакт

Светогорска бб
11000 Београд
Србија
Телефон: +381 11 4039182
Email : info@cebef.rs

© 2015 CEBEF. All Rights Reserved. Designed By bojovicdejan