Понедељак, 18. октобар у 20.00
Коларчева задужбина

ВЛАДИМИР МИЛОШЕВИЋ, клавир

Роберт Шуман и Фредерик Шопен - Двестогодишњице рођења

 

Програм:

Шуман: Арабеска, оп. 18 и Фантазија, оп. 17
Шопен: Бриљантни валцери, оп. 34 (бр. 1, бр. 2 и бр. 3); Валцер оп. 42;
Балада у еф молу, бр. 4 оп. 52; Andante spianato и Велика полонеза оп. 22
Цене улазница: 400, 600, 800 динара

 

vlada

Један од најзанимљивијих пијаниста своје генерације, Владимир Милошевић (рођен 1980. године) дипломирао је и завршио постдипломске студије клавира на Факултету музичке уметности у Београду у класи Невене Поповић. Специјализацију наставља на познатој пијанистичкој академији Incontri col Maestro у Имоли – Италија у класи Лазара Бермана и Мишела Далбертоа. Усавршавао се и на мајсторским курсевима код познатих пијаниста Ари Вардија, Наума Штаркмана, Франсоа Рене Дишабла, Золтана Кочиша. Био је победник међународних конкурса Коњовић у Београду, Рубинштајн у Паризу, Mée-sur-Seine и TIM у Марсеју – Француска, Concerti in Villa у Вићенци – Италија. Добитник је треће награде на конкурсу 'Анимато' у Паризу и четврте награде на конкурсима Падеревски у Пољској и Cidade do Porto у Португалији. Био је и полуфиналиста великих конкурса као што су Клара Хаскил (Швајцарска), такмичење у Кливленду (Охајо, САД), Фредерик Шопен (Варшава, Пољска). Добитник је треће награде на такмичењу Southern Highlands у Аустралији одржаном у октобру 2009. као и награде за најбоље изведено романтично дело. На истом такмичењу добија и награду публике.
Наступао на европским подијумима као сто су Сала Корто у Паризу, Стенвеј Хол у Лондону, Концертхаус у Берлину, Театро Тиволи у Порту, Сала Ферстер у Прагу, као и у Милану, Риму, Барију, Вићенци, Венецији, Рену, Ници, Казабланци, Рабату, Маракешу, Порто Алегреу итд.
Учествовао је на свим значајним фестивалима у земљи (БЕМУС, Мокрањчеви дани, Меморијал Исидор Бајић) као и у Македонији, Босни и Црној Гори.
Као победник такмичења Concerti in Villa у Италији, дебитује 2005. у чувеној дворани Карнеги Реситал Хол у Њујорку, након чега наступа и у Коларчевој задужбини у циклусу Великани музичке сцене – Rising Stars.
На фестивалу Semaines musicales у Кран Монтани (Швајцарска) наступа и као камерни музичар са француским виолинистом Ериком Крамбом и у клавирском дуу са Мишелом Далбертоом, након чега следи позив за учешће на престижном фестивалу Les pianos de nouveau siecle у Лилу, у Француској, где наступа у Моцартовом концерту за 3 клавира заједно са Далбертоом, Жан Бернар Помијеом и Оркестром из Бретање.
Наступао је са Београдском филхармонијом, Симфонијским оркестром РТС, Оркестром Прашке опере, Поморском филхармонијом, Симфонијским оркестром из Порта, Симфонијским оркестром Порто Алегреа, Оркестром Театра Олимпико и сарађивао са диригентима као што су Антон Нанут, Даринка Матић-Маровић, Биљана Радовановић, Јанош Фирст, Мартињо Лутеро, Нурхан Арман, Еманијел Сифер, Ори Лесхман, Ромоло Геси итд.
Почетком 2007. имао је велику једномесечну турнеју по Јужној Африци где је поред девет реситала наступио са Филхармонијама Кејптауна и Јоханесбурга и Симфонијским оркестрима из Блумфонтејна и Дурбана.
Снимао је за радио и ТВ станице у Јапану, Француској, Бразилу, Мароку, Јужној Африци, Канади. Од 2005. године предаје на Факултету музичке уметности у Београду.

 

 

42 bemus desno

42. Бемус - Ko je ko

42. БЕМУС
Београдске музичке свечаности

 

Оснивач: Град Београд (Секретаријат за културу)

 

Одбор фестивала:
Ивана Авжнер, председница
Јадранка Јовановић
Горан Питић
Маја Рајковић
Биљана Здравковић

 

Уметнички директор
Сретен Крстић

 

Извршна продукција
ЈУГОКОНЦЕРТ

 

Директор
Биљана Здравковић

 

Уреднице
Весна Кабиљо
Јелена Јанковић
Милица Кадић

 

Извршни продуценти
Жељка Лакићевић
Маја Сомборац

 

Организатори
Мирјана Панић
Петар Алемпијевић

 

Арт менаџер
Симона Дашић Раца

 

Веб дизајн
Дејан Бојовић

 

PR Manager
Јелена Лакићевић

 

Рачуноводство
Јелена Павловић
Весна Николић

 

Општа служба
Маријана Станковић


logo cir siv

ЦЕБЕФ припрема и реализује филмске, музичке и мултимедијалне амбијенталне фестивале са вишедеценијском традицијом

Оснивач

grad osnivac dole

Контакт

Светогорска бб
11000 Београд
Србија
Телефон: +381 11 4039182
Email : info@cebef.rs

Линкови

facebook siv  youtube siv  instagram siv

Copyright © 2024 All Rights Reserved. Designed By bojovicdejan