Уторак, 9. октобар у 18.00
Скупштина града Београда
»Први пут на подијуму Бемуса«
РОМАН СИМОВИЋ, виолина
РАТИМИР МАРТИНОВИЋ, клавир

 

Јоханес Брамс (1833-1897)
Соната бр. 3 д-мол оп. 108
Allegro alla breve
Adagio
Un poco presto e con sentimento
Presto agitato

Хенрик Вјењавски (1835-1880)
Варијације на оригиналну тему оп. 12

Франц Шуберт (1797-1828)
Rondo A-dur D 438

Срђан Хофман (1944)
Хексагони – Пасторала, за виолину соло

 

Роман Симовић је музичко образовање започео у Музичкој школи за таленте у Љвову (Украјина) а наставио у Умјетничкој школи "Васа Павић" у Подгорици у класи свог оца проф. Игора Симовића. Године 1996. примљен је на елитну "Тхе Јерусалем Рубин Ацадемy оф Мусиц" у класи проф. Моти Шмита. Завршио је Музичку академију Универзитета Црне Горе у седамнаестој, а магистарске студије на Академији Уметности у Новом Саду у деветнаестој години. Године 2000. тријумфално је положио пријемни испит и уписује "Мастерс Дегрее", Аспирантуру на Московском Државном Конзерваторијуму "Чајковски" у класи проф. М Јашвили.
Добитик је многих првих и специјалних награда на Међународним и домаћим конкурсима ("Јарослав Коцијан" у Чехословачкој), такмичењима у Црној Гори и Србији и два пута на такмичењу "Петар Коњовић".
Од осме године концертирао је са великим оркестрима: Филхармонијом из Љвова, Државним симфонијским оркестром из Кијева, Wест Цолледге Симпхонy орцхестра из Чикага, као и камерним оркестрима РТВ Црне Горе, "Хорреум Марги" из Ћуприје, "Леополис Стрингс", "Тхе Неw Исраели Цхамбер Енсамбле", Оркестром Московског Државног Конзерваторијума и многим другим. Осим у СР Југославији концертирао је у Италији, Русији, Пољској, Израелу. Сарађује са истакнутим именима светске сцене.
Роман Симовић је добио Награду за стваралаштво Републичког центра за културу, 1995. Лауреатско звање Црногорске академије наука и умјетности, 1999. године Плакету Универзитета Републике Црне Горе. Стипендиста је Владе Републике Црне Горе.

Ратимир Мартиновић је нижу музичку школу завршио у родном Котору, а средњу у Новом Саду. Истовремено је похађао Академију уметности Универзитета у Новом Саду као стипендиста на тзв. “нултој години” за изузетно обдарене младе пијанисте, у класи проф. Арбо Валдме. На Академији је дипломирао 1999. године у класи проф. Кемала Гекића. Тренутно је на постдипломским студијама код истог професора, а ради и као његов асистент.
До сада је одржао преко три стотине соло реситала, камерних концерата и других наступа. Као солиста је наступао са Београдском филхармонијом, Војвођанском филхармонијом, Оркестром Војске Југославије и Нишком филхармонијом. Поред концерата одржаних у Југославији наступао је у Паризу, Риму, Салцбургу, Тајпеју, Мајамију... Од диригената сарађивао је са Емилом Табаковим, Павлом Медаковићем, Петером Сундквистом, Ангелом Шуревим, Душаном Михајловићем.
Добитник је награда на домаћим и интернационалним пијанистичким такмичењима у Нишу, Новом Саду, Тајпеју, Паризу и Мајамију.
Остварио је велики број снимака за радио и телевизију, а у продукцији Академије уметности је снимио компакт диск са делима Баха, Моцарта, Шопена, Брамса и Прокофјева.

33. Бемус - Ко је ко

САВЕТ
Дејан Деспић, председник
Небојша Игњатовић
Александра Ивановић
Петар Ивановић
Љубиша Јовановић
Ана Котевска
Биљана Радовановић
Иван Тасовац
Мирјана Веселиновић-Хофман

 

УМЕТНИЧКО ВЕЋЕ
Ивана Стефановић, председник
Петар Ивановић
Рајко Максимовић

logo cir siv

ЦЕБЕФ припрема и реализује филмске, музичке и мултимедијалне амбијенталне фестивале са вишедеценијском традицијом

Оснивач

grad osnivac dole

Контакт

Светогорска бб
11000 Београд
Србија
Телефон: +381 11 4039182
Email : info@cebef.rs

Линкови

© 2015 CEBEF. All Rights Reserved. Designed By bojovicdejan