Уторак, 9. октобар
Задужбина Илије М. Коларца 20.00
КОРИНТСКИ ТРИО
СТЕФАН МИЛЕНКОВИЋ, виолина
АНИ АЗНАВУРЈАН, виолончело
АДАМ НИМАН, клавир

 

Програм

Јозеф Хајдн (1732-1809)
Клавирски трио Г-дур Хоб. XV. 25

Љубица Марић (1909)
Торзо

Клод Дебиси (1862-1918)
Клавирски трио Гe-дур

Петар Иљич Чајковски (1840-1893)
Клавирски трио а-мол оп.50

 

Коринтски трио окупља троје младих уметника који су стекли репутацију врхунских музичара своје генерације. Као истакнути солисти наступали су у преко 35 држава са водећим светским оркестрима, укључујући Симфонијски оркестар Чикага, Токијску филхармонију и Берлински симфонијски оркестар. Коринтски трио је своје име одабрао као израз тежње ка аутентичном осећају за музичку структуру и класично, додајући му свој лични сензибилитет.
До сада Трио је наступао у Њујорку, Мичигену, Ајови, на Флориди, а овогодишњи концерти обухватају између осталог и наступе у Чикагу, Вашингтону и Њујорку.

Виолиниста Стефан Миленковић свира од своје треће године. Завршио је Музичку академију у Београду са осамнаест година као најмлађи дипломац. Усавршавао се код чувених педагога Дороти Дилеј и Исака Перлмана на Џулијард школи у Њујорку, где данас делује као предавач. Наступао је широм света и свирао као солиста са симфонијским оркестрима Берлина, Мексика, Сао Паола, Мелбурна, Београдском и Хелсиншком филхармонијом, Оркестром Бољшог театра и у Карнеги Холу у Њујорку.
Добитник је многих награда и признања на међународним такмичењима у Сједињеним Америчким Државама, Немачкој, Италији, Швајцарској... Свира на Страдиваријусовој виолини, коју му је уступило Друштво Страдивари.

Пијаниста Адам Ниман је дипломирао на Џулијарду 1999. године код професора Херберта Стесина. Први клавирски концерт одржао је са девет година, и од тада активно гради своју концертну каријеру. Добитник је неколико награда на такмичењима пијаниста.

Виолончелисткиња Ани Азнавурјан је дипломирала на Џулијард школи (професор Алдо Парисо). Наступала је као солиста са симфонијским оркестрима Чикага, Едмонтона, Финског радија, Хелсиншком филхармонијом, Филхармонијом Индијанополиса, Чикашким камерним оркестром. Освојила је велики број награда на такмичењима.

33. Бемус - Ко је ко

САВЕТ
Дејан Деспић, председник
Небојша Игњатовић
Александра Ивановић
Петар Ивановић
Љубиша Јовановић
Ана Котевска
Биљана Радовановић
Иван Тасовац
Мирјана Веселиновић-Хофман

 

УМЕТНИЧКО ВЕЋЕ
Ивана Стефановић, председник
Петар Ивановић
Рајко Максимовић

logo cir siv

ЦЕБЕФ припрема и реализује филмске, музичке и мултимедијалне амбијенталне фестивале са вишедеценијском традицијом

Оснивач

grad osnivac dole

Контакт

Светогорска бб
11000 Београд
Србија
Телефон: +381 11 4039182
Email : info@cebef.rs

Линкови

© 2015 CEBEF. All Rights Reserved. Designed By bojovicdejan