Понедељак 8. октобар
Задужбина Илије М. Коларца 20.00
ГУДАЧИ СВ. ЂОРЂА
Диригент: ПЕТАР ИВАНОВИЋ
Солиста: АЛЕКСАНДАР МАЏАР, клавир
Г. Малер: Adagietto
С. Губајдулина: Интроитус, концерт за клавир и камерни оркестар
В. А. Моцарт: Концерт за клавир бр.21 Ц-дур К 467
Ф. Бриџ: Божићна игра - Сер Роџер де Коверли

 

 

Камерни оркестар Гудачи Св. Ђорђа основан је 1992. године. Већина чланова су некадашњи ученици Школе за музичке таленте у Ћуприји, садашњи и дипломирани студенти Факултета музичке уметности у Београду. Уметнички руководилац и диригент ансамбла је од оснивања угледни педагог и мајстор виоле Петар Ивановић. На Међународном такмичењу Музичке омладине у Београду 1996. освојили су Прву награду. До сада су имали преко 500 концерата у нашој земљи и Великој Британији, Немачкој, Мађарској, Холандији, Македонији и Словенији. Учествовали су на фестивалима Град-театар у Будви, НОМУС, БЕМУС, Мокрањчеви дани, БЕЛЕФ, Охридско лето. Оркестар је остварио већи број снимака за радио и телевизију, као и девет компакт дискова.

Петар Ивановић је редовни професор Факултета музичке уметности у Београду. Током четрдесетогодишње уметничке активности деловао је као солиста, као вођа деонице виола Београдске филхармоније, а посебно се посветио камерном музицирању. Био је оснивач Београдског камерног оркестра (са диригентима Антониом Јанигром и Павлом Дешпаљем), Српског гудачког квартета (са Бранком Пајевићем), Гудачког квартета и Камерног оркестра Београдске филхармоније. Посебну вредност има предани педагошки рад професора Ивановића у београдским средњим музичким школама, Школи за музичке таленте у Ћуприји, а затим на Факултету музичке уметности у Београду. Из његове класе потиче велики број данас активних младих виолиста.

Александар Маџар је почео да свира клавир са шест година и до 1982. ученик је проф. Гордане Малиновић. Следе студије у Новом Саду, Београду, Москви, Стразбуру и Бриселу у код професора Арбо Валдме, Елисо Вирсаладзе, Едуарда Мирзојана и Данијела Блументала. Похађао је мајсторске курсеве Ђерђа Куртага и Валерије Сервански.
Добитник је највиших награда на међународним такмичењима у Вараждину, Женеви, Болцану, као и Треће награде на пијанистичком конкурсу у Лидсу (1996). Наступао је као солиста са Берлинском и Чешком филхармонијом, лондонским Краљевским филхармонијским оркестром, са Енглеским, Европским и Циришким камерним оркестром, као и са већином наших оркестара. Учествовао је на фестивалима у Стрези, Салцбургу, Давосу, Рок Д'Антерону, наступа широм Европе, у Јужној Африци, Сједињеним Америчким Државама, Канади, Колумбији, Сингапуру и Јапану.
Активно се бави камерном музиком наступајући са Лидијом Станковић, Ксенијом Јанковић, Луиз Хопкинс...

33. Бемус - Ко је ко

САВЕТ
Дејан Деспић, председник
Небојша Игњатовић
Александра Ивановић
Петар Ивановић
Љубиша Јовановић
Ана Котевска
Биљана Радовановић
Иван Тасовац
Мирјана Веселиновић-Хофман

 

УМЕТНИЧКО ВЕЋЕ
Ивана Стефановић, председник
Петар Ивановић
Рајко Максимовић

logo cir siv

ЦЕБЕФ припрема и реализује филмске, музичке и мултимедијалне амбијенталне фестивале са вишедеценијском традицијом

Оснивач

grad osnivac dole

Контакт

Светогорска бб
11000 Београд
Србија
Телефон: +381 11 4039182
Email : info@cebef.rs

© 2015 CEBEF. All Rights Reserved. Designed By bojovicdejan