Понедељак 15. октобар
Атријум Нарродног музеја 22.30
ФЕСТИВАЛСКИ АНСАМБЛ
Диригент: ПРЕМИЛ ПЕТРОВИЋ
РАЈНЕР ГОЛДБЕРГ, тенор
АЛЕКСАНДРА ПЕТЕРЗАМЕР, алт
Г. Малер / А. Шенберг: Песма о земљи, за тенор, алт и оркестар
(У сарадњи са Гете институтом)

 

Рајнер Голдберг је студирао соло певање код Арноа Селенберга на Високој школи за музику у Дрездену. Од 1973. члан је Државне Опере Семпер у Дрездену, а од 1981. члан ансамбла Државне опере Унтер ден Линден у Берлину.
Репертоар овог уметника обухвата широк спектар различитих улога као што су: Каварадоси, Флорестан, Арон, Бахус, Танхојзер, Штолцинг, Зигфрид, Зигмунд, Ерик, Ријенци, Макс, Херод, Егист, Тамбурмајор у "Воцеку", Лоенгрин. Његова богата дискографија обухвата учешће у операма "Мојсије и Арон" (Кегел), "Чаробни стрелац" (Хаусилд), "Фиделио", "Дафне", "Валкире" (Хаитинк), "Зигфрид", "Сумрак богова" (Ливајн) и "Парсифал" (Жорда).
Бројна гостовања водила су га на Бајројтске свечане игре, у Салцбург ("Холанђанин луталица" са Карајаном), Единбуршки интернационални фестивал (са Абадом), у Миланску скалу, Метрополитен оперу у Њујорку, у Роyал Опера Хоусе, Ковент Гарден у Лондону, Бољшој театар у Москви, као и у Токио, Рим, Барселону, Венецију, Осло, Будимпешту, Праг, Буенос Аирес, Минхен и Мадрид. Последњих година наступао је у Берлину у више оперских представа, тумачећи између осталог улогу Лоенгрина, под управом Данијела Баренбојма и са Берлинском филхармонијом под управом Клаудија Абада.

Александра Петерзамер је студирала соло певање на Музичкој академији у Минхену у класи проф. Ханоа Блашкеа, као и интерпретацију лида код Хелмута Дојча. Године 1992. освојила је Прву награду на Савезном такмичењу у Берлину, 1994. године, Прву награду на међународном такмичењу Пфицнер у Минхену, на Ханс Габор Белведере такмичењу у Бечу, и другим.
Од 1994. до 2000. године стални је члан Анхалтишког театра Десау где је певала главне улоге свог фаха. Од јесени 2000. стални је члан ансамбла Државног театра Гертнерплац у Минхену. Наступала је у оперским кућама Трста, Хановера, Вајмара. Жива концертна активност одводи је у Дрезден, Келн, Мајнц, Париз, Марсеј, Екс-ан-Прованс, Ригу, Брисел. На поновном отварању Принцрегент театра у Минхену певала је Октавијана у Штраусувом "Каваљеру с ружом". Наступала је под управом Валерија Гергијева, сер Колина Дејвиса, Бертрана де Билија, Марчела Виотија, учествовала на бројним фестивалима међу којима су и Салцбуршке свечане игре. Концертни репертоар Александре Петерзамер обухвата циклусе песама Малера, Шуберта, Шумана, Брамса, Дворжака, Вагнера, Равела.

 

33. Бемус - Ко је ко

САВЕТ
Дејан Деспић, председник
Небојша Игњатовић
Александра Ивановић
Петар Ивановић
Љубиша Јовановић
Ана Котевска
Биљана Радовановић
Иван Тасовац
Мирјана Веселиновић-Хофман

 

УМЕТНИЧКО ВЕЋЕ
Ивана Стефановић, председник
Петар Ивановић
Рајко Максимовић

logo cir siv

ЦЕБЕФ припрема и реализује филмске, музичке и мултимедијалне амбијенталне фестивале са вишедеценијском традицијом

Оснивач

grad osnivac dole

Контакт

Светогорска бб
11000 Београд
Србија
Телефон: +381 11 4039182
Email : info@cebef.rs

Линкови

© 2015 CEBEF. All Rights Reserved. Designed By bojovicdejan