Четвртак 18. октобар
Атријум Народног музеја 22.30
АНСАМБЛ АРТЕМИС
Ивана Зарић, флаута
Бојан Пешић, обоа
Горан Стојановић, кларинет
Горан Маринковић, фагот
Владимир Васовић, хорна
Радмила Динић, клавир

 

Програм:
М. Стојадиновић-Милић: Калеидоскоп - шест комада за дувачки квинтет
М. Михајловић: Eine kleine Trauermusik за флауту, обоу, кларинет, фагот и клавир
Ф. Пуленк: Секстет за клавир и дуваце

 

Ансамбл Артемис основан је јануара 2001. године. Београдској публици премијерно се представио концертом у Културном центу Београда јула ове године. Циљ заједничког рада је неговање камерног звука у најширем смислу. Из тог разлога ансамбл се не декларише као дувачки квинтет са клавиром већ, зависно од композиције коју изводи, делује у различитим саставима од триа до секстета. Избор репертоара је у дијапазону од барока до музике XXИ века са посебним афинитетом за дела домаћих аутора.

 

Ивана Зарић студирала је флауту у Минхену и дипломирала у Фрајбургу. Магистрирала је на Високој школи у Карлсруеу. Деловала је као доцент за флауту на Педагошкој Академији у Фрајбургу. Сада је професор флауте средње Музичке школе „Јосип Славенски" и прва соло-флаута уметничког ансамбла ВЈ ,,Станислав Бинички". Као члан оркестра, камерних састава и као солиста наступала је широм земље и иностранства.

Бојан Пешић дипломирао је обоу на Факултету музичке уметности у Београду. Постдипломске студије завршио је на Маннес Цоллеге оф Мусиц - Њујорк. Члан је Београдске филхармоније. Добитник је многобројних награда. Наступао је солистички и са оркестром у земљи и у иностранству.

Горан Стојановић дипломирао је кларинет на Академији уметности у Новом Саду. Тренутно је на завршној години постдипломских студија на Факултету музичке уметност у Београду. Сарадник је Београдске филхармоније.

Горан Маринковић магистрирао је фагот и дипломирао композицију на Факултету музичке уметности у Београду где је сада доцент на катедри за камерну музику и први соло-фаготиста Београдске филхармоније. Наступао је као солиста са Београдском филхармонијом и у великом броју камемих ансамбала: Лес Баццханалес, Београдски барокни квартет, Ансамбл за нову музику...

Владимир Васовић дипломирао је хорну на Факултету музичке уметности у Београду где сада завршава постдипломске студије. Делује као први соло-хорниста оркестра Народног Позориста у Београду. Учесник је више међународних оркестарских пројеката. Члан је Београдског квартета хорни.

Радмила Динић дипломирала је клавир на Факултету музичке уметности у Београду где је завршила и специјалистичке студије камерне музике. Делује као клавирски сарадник и професор камерне музике у средњој Музичкој школи „Јосип Славенски" у Београду. Стални је члан пројеката „Флаута увек и свуда" и „Свет флауте" и члан је камерног дуа са флаутискињом Иваном Зарић.

33. Бемус - Ко је ко

САВЕТ
Дејан Деспић, председник
Небојша Игњатовић
Александра Ивановић
Петар Ивановић
Љубиша Јовановић
Ана Котевска
Биљана Радовановић
Иван Тасовац
Мирјана Веселиновић-Хофман

 

УМЕТНИЧКО ВЕЋЕ
Ивана Стефановић, председник
Петар Ивановић
Рајко Максимовић

logo cir siv

ЦЕБЕФ припрема и реализује филмске, музичке и мултимедијалне амбијенталне фестивале са вишедеценијском традицијом

Оснивач

grad osnivac dole

Контакт

Светогорска бб
11000 Београд
Србија
Телефон: +381 11 4039182
Email : info@cebef.rs

© 2015 CEBEF. All Rights Reserved. Designed By bojovicdejan