Понедељак 8. октобар
Скупштина града Београда 18.00
"Први пут на подијуму Бемуса"
АНСАМБЛ АРТЕ
Диригент: БИЉАНА РАДОВАНОВИЋ
К. Миљковић: Рондо секвенца III
Б. Барток: Дивертименто
Д. Шостакович: Камерна симфонија оп.110

 

Ансамбл Арте основан је новембра 2000. године. На самом почетку оркестар је свој велики уметнички потенцијал усмерио ка савременој музици, посебно делима домаћих аутора. Низом успешних концерата успели су да се наметну домаћој музичкој јавности која истиче висок степен техничке оспособљености, музикалност и стилску уравнотеженост ансамбла. Поред Београда (Међународна трибина композитора, БЕЛЕФ...) ансамбл АРТЕ је гостовао у Зрењанину, Крагујевцу, Краљеву и Чачку.

Биљана Радовановић дипломирала је дириговање у класи Живојина Здравковића и магистрирала у класи Даринке Матић-Маровић на Факултету музичке уметности у Београду. Још као студент учествовала је на југословенском такмичењу музичких уметника у Загребу и освојила Другу награду (1986). Добитник је Октобарске награде Београда за студенте.
Дириговала је Београдском филхармонијом, Симфонијским оркестром РТС, Загребачком филхармонијом, Загребачким симфоничарима РТЗ, Гудачким оркестром "Душан Сковран", Гудачима Св. Ђорђа, Симфонијским оркестром ФМУ, Камерним ансамблом солиста "Ас", оркестром Школе за музичке таленте из Ћуприје. Од самог оснивања диригент је Ансамбла за нову музику. На Међународној трибини композитора добила је признања за интерпретације, а неке од њих остале су забележене на компакт дисковима.
Са хоровима "Цоллегиум мусицум" и "Обилић" Академског друштва “Бранко Крсмановић”, као асистент диригента, гостовала је у Грчкој, Бугарској, Румунији, Мађарској, Аустрији, Италији, Француској, Белгији, Пољској, Русији, Белорусији, САД, Канади...
Остварила је бројне трајне снимке за потребе РТС, а са оркестром Школе за музичке таленте из Ћуприје снимила је компакт диск.
Бави се педагошким радом као доцент на Катедри за дириговање на Факултету музичке уметности у Београду.

33. Бемус - Ко је ко

САВЕТ
Дејан Деспић, председник
Небојша Игњатовић
Александра Ивановић
Петар Ивановић
Љубиша Јовановић
Ана Котевска
Биљана Радовановић
Иван Тасовац
Мирјана Веселиновић-Хофман

 

УМЕТНИЧКО ВЕЋЕ
Ивана Стефановић, председник
Петар Ивановић
Рајко Максимовић

logo cir siv

ЦЕБЕФ припрема и реализује филмске, музичке и мултимедијалне амбијенталне фестивале са вишедеценијском традицијом

Оснивач

grad osnivac dole

Контакт

Светогорска бб
11000 Београд
Србија
Телефон: +381 11 4039182
Email : info@cebef.rs

© 2015 CEBEF. All Rights Reserved. Designed By bojovicdejan